Skocz do zawartości
  • 0

Przelicznik

Naami

Pytanie

Witajcie. Nie wiem czy w ogóle da się coś takiego zrobić, dlatego zadaje też tutaj pytanie - a mianowicie potrzebuję przelicznika który będzie sam przeliczał mi, czyli np. wpiszę sobie komendę /arm 120 - o to tutaj chodzi że to 120 to są sekundy, które będą same zmieniać się na minuty/godziny, w tym wypadku 120s by mi przeliczyło na 2 min. No i wtedy zrobię sobie np. send który będzie mi pokazywał w godzinach/minutach/sekundach, a nie w samych sekundach. Jeśli w ogóle da się to zrobić a ktoś by mógł mi pomóc to proszę napisać. Pozdrawiam wszystkich!

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wszystko ok, tyle że jeszcze głowie się z tym aby np. powyżej minuty czyli 61,62,72s. Wpisując 72 sekundy do komendy, wyświetla się wtedy 1.2 min zamiast 1.12 min.

A tak wygląda ta cmd, zrobiłem ją na razie żeby zobaczyć jak to działa - potem będę to przypisywał do innego skryptu jeśli uda mi się coś takiego zrobić:

command /czas [<text&gt] [<text&gt]:    trigger:        if arg 1 is "min":            if arg 2 is set:                set {_seconds} to arg 2 parsed as number                if {_seconds} is greater than 3599:                    set {_hours} to {_seconds} / 3600                    send "&f[&5Czas&f] &7%{_hours}% h"                    stop                    #                else:                    set {_seconds} to arg 2 parsed as number                    if {_seconds} is greater than 59:                        # Sekundy > Minuty                        set {_minutes} to {_seconds} / 60                        send "&f[&5Czas&f] &7%{_minutes}% min"                        stop                    else:                        set {_seconds} to arg 2 parsed as number                        send "&f[&5Czas&f] &7%{_seconds}% s"                        stop            else:                send "&f[&5Czas&f] &cNie wprowadzono czasu w sekundach"                stop        else:            send "&f[&5Czas&f] &cPoprawne uzycie komendy /czas min [sec]"            stop

• 0

albo

loop 100000 times:    {_sekundy} is greater than or equal to 60:        remove 60 from {_sekundy}        add 1 to {_minuty}    else if {_minuty} is greater than or equal to 60:        remove 60 from {_minuty}        add 1 to {_godziny}    else:        exit loop    send "%{_godziny}% godzin, %{_minuty}% minut i %{_sekundy}% sekund"

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...