Skocz do zawartości
  • 0

problemy ze spawnem

Krypciak
 Udostępnij

Pytanie

mam taki problem poniewaz mam kilka trybów i ustawilem lobby jako lobby główne do wybierania trybów i spawna na survivalu i jak wchodzi nowy gracz ma register to respi sie na survivalu a jak wbije kolejny raz to juz na lobby a chce zeby respil sie tylko na lobby jak to zrobic i druga sprawa jak zablokowac teleport komendą /spawn na survival bo chcialbym zeby tylko tepali sie z zegara z lobby

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
45 minut temu, Krypciak napisał:

mam taki problem poniewaz mam kilka trybów i ustawilem lobby jako lobby główne do wybierania trybów i spawna na survivalu i jak wchodzi nowy gracz ma register to respi sie na survivalu a jak wbije kolejny raz to juz na lobby a chce zeby respil sie tylko na lobby jak to zrobic i druga sprawa jak zablokowac teleport komendą /spawn na survival bo chcialbym zeby tylko tepali sie z zegara z lobby

Czy tryby robisz poprzez proxy?

• 0
2 godziny temu, Krypciak napisał:

Pierwszą rzecz możesz ustawić w server.properties, tam ustawiasz główny świat.

Drugą rzecz mógłbyś załatwić regionami z WorldGuard. W regionie __global__ dodajesz flagę 'blocked-cmds: /spawn', a w zegarze tworzysz region o wyższym priorytecie, aby globalny region nie wpływał na niego. Tutaj dla pewności dodajemy flagę 'allowed-cmds: /spawn', chociaż zapewne zadziałałoby i bez tego.

• 0

druga rzecz zadziałała już nie mogą się tepać a w server.properties jak to pisze ? bo nie moge znalezc cos 

7 godzin temu, Kormic napisał:

Pierwszą rzecz możesz ustawić w server.properties, tam ustawiasz główny świat.

Drugą rzecz mógłbyś załatwić regionami z WorldGuard. W regionie __global__ dodajesz flagę 'blocked-cmds: /spawn', a w zegarze tworzysz region o wyższym priorytecie, aby globalny region nie wpływał na niego. Tutaj dla pewności dodajemy flagę 'allowed-cmds: /spawn', chociaż zapewne zadziałałoby i bez tego.

i jak w tym zegarze jakimś to stworzyć ? bo teraz po tym jak to zrobilem nikt nie ma pozwolen do niszczenia nawet bez cuboida

Nieaktywny

Łączę posty.

• 0
Teraz, Krypciak napisał:

i jak w tym zegarze jakimś to stworzyć ? bo teraz po tym jak to zrobilem nikt nie ma pozwolen do niszczenia nawet bez cuboida

Dlatego że regiony w WG domyślnie blokują. Musisz dodać flagę 'build: allow'.

Zobacz sobie poradniki w internecie, nie będę ci tłumaczył wszystkiego od nowa.

• 0
8 minut temu, Krypciak napisał:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! dobra wpisze sobie a dokładniej o takie cos mi chodzi i nie tylko na spawnie to sie dzieje dalem build allow i nie pomoglo

To jest z EssentialsAntiBuild. Albo pozbądź się tego pluginu, albo daj grupie 'default' permisję 'essentials.build'.

Edytowane przez Kormic

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...