Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie

Ostatnio już pisałem z tym samym problemem, ale wtedy się naprawiło. Mam skrypt na scoreboard

every 5 seconds:
	loop all players:
		wipe loop-player's sidebar
		set name of sidebar of loop-player to "Siema"
		set score "Nick: %player%" in sidebar of loop-player to 1

i chodzi mi o to, że na serwerze jest tylko jeden scoreboard, który pokazuje dla każdego. Tzn. jeżeli loop all players wyszukuje wszystkich graczy po kolei to każdemu ustawia sidebar następnego czyli jeżeli ostatniego wyszuka gracza "Noelo" to wszystkim w boardzie pokaże "Nick: Noelo" zamiast ich niku (wszystkim pokaże scoreboard ostatniego gracza).

Skript 2.2

Silnik paper 1.8.8

Dodatki: wildskript vixio tuske skutilities skstuff skript-mirror skrayfall skquery skellett

https://skript.pl/temat/45191-niedzia%C5%82aj%C4%85cy-scoreboard/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, RexuTVs napisał:

Ostatnio już pisałem z tym samym problemem, ale wtedy się naprawiło. Mam skrypt na scoreboard

every 5 seconds:
	loop all players:
		wipe loop-player's sidebar
		set name of sidebar of loop-player to "Siema"

i chodzi mi o to, że na serwerze jest tylko jeden scoreboard, który pokazuje dla każdego. Tzn. jeżeli loop all players wyszukuje wszystkich graczy po kolei to każdemu ustawia sidebar następnego czyli jeżeli ostatniego wyszuka gracza "Noelo" to wszystkim w boardzie pokaże "Nick: Noelo" zamiast ich niku (wszystkim pokaże scoreboard ostatniego gracza).

Skript 2.2

Silnik paper 1.8.8

Dodatki: wildskript vixio tuske skutilities skstuff skript-mirror skrayfall skquery skellett

Z tego co pamiętam to się naprawiło po (wyczyszczeniu danych?) gracza, tak? W takim razie w czym problem?

Może spróbuj ustawić graczy do listy, a następnie ją zapętl.

set {_players::*} to all players
loop {_players::*}:
	# Dalszy kod

https://skript.pl/temat/45191-niedzia%C5%82aj%C4%85cy-scoreboard/#findComment-284445

• 0
W dniu 1.02.2021 o 14:03, PanMaruda napisał:

%loop-player% a nie %player%

zrobiłem %loop-player% to jest przykładowy skrypt

W dniu 1.02.2021 o 13:57, Kormic napisał:

Z tego co pamiętam to się naprawiło po (wyczyszczeniu danych?) gracza, tak? W takim razie w czym problem?

Może spróbuj ustawić graczy do listy, a następnie ją zapętl.

set {_players::*} to all players
loop {_players::*}:
	# Dalszy kod

nie o to wcześniej chodziło tylko o to że usunąłem jakiś plik yml i zadziałało ale to nie dziala xd

Glicz

Łączę posty.

Notatka dodana przez Glicz

https://skript.pl/temat/45191-niedzia%C5%82aj%C4%85cy-scoreboard/#findComment-284458