I w efekcie dodaje on nam do ekwipunku enchantowaną książkę, na której nałożony jest enchant, np. tak jak w przypadku miecza, kilofa, czegokolwiek, i nie da się użyć jej do przebicia w kowadle. (Dziwny jest fakt, że po przebiciu obu książek w kowadle otrzymamy książkę z dwoma takimi samymi enchantami :>)
Pytanie
Hydorax 194
Witam :>
Miałbym kilka pytań, gdyż wujek Google nie zdołał udzielić mi na nie odpowiedzi, może komuś z was się uda :*
1. Po pierwsze mam problem z anulowaniem eventu 'on click' w następującym kodzie:
Niby kod zatrzymuje postawienie słonecznika, lecz 2 kratki nad ziemią pozostają kontury niewidzialnego bloku.
Zdjęcie przedstawiające problem
//@Edit Pierwsze pytanie rozwiązane - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
2. Drugie pytanie odnosi się do enchantowanych książek. Czy jest możliwość dania graczowi takowej książki przez skrypt?
Nie chciałbym korzystać z tego wyrażenia z powodu zbędnego spamu w consoli, jeśli nie było by takowej możliwości będę musiał się tym zadowolić.
Wykorzystanie komendy: execute console command "give %player% enchantedbook 1 sharpness:1"
Próbowałem takiego kodu
I w efekcie dodaje on nam do ekwipunku enchantowaną książkę, na której nałożony jest enchant, np. tak jak w przypadku miecza, kilofa, czegokolwiek, i nie da się użyć jej do przebicia w kowadle. (Dziwny jest fakt, że po przebiciu obu książek w kowadle otrzymamy książkę z dwoma takimi samymi enchantami :>)
Zdjęcie przedstawiające problem
Czekam na wasze pomysły ;)
Edytowane przez HydoraxOdnośnik do komentarza
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi