Chciałem stworzyć skrypt na wzór aukcji, stworzyłem już komendę, która kasuje przedmiot z ekwipunku gracza, uprzednio dodając go do zmiennej.
Jednak w jaki sposób mogę umieścić zmienną, w której zawarty jest przedmiot do GUI? I czy tak w ogóle się da?
Chodzi o to, że udało mi się to zrobić dzięki %player%, ale widzę to tylko ja (logiczne). Jak można to przerobić, aby każdy widział wystawiony przedmiot?
Próbowałem na wiele, wiele, wiele sposobów.
Jeśli chodzi o plugin'y których używam, to: Skript, SKQuery, SKRayFall.
Spoiler
Tak. Wiem, że TuSKe jest niby lepszy do robienia GUI, itp, itd. Nie musicie mi o tym pisać.
Pytanie
V4T3 2
Cześć, to znowu ja ;-:
Chciałem stworzyć skrypt na wzór aukcji, stworzyłem już komendę, która kasuje przedmiot z ekwipunku gracza, uprzednio dodając go do zmiennej.
Jednak w jaki sposób mogę umieścić zmienną, w której zawarty jest przedmiot do GUI? I czy tak w ogóle się da?
Chodzi o to, że udało mi się to zrobić dzięki %player%, ale widzę to tylko ja (logiczne). Jak można to przerobić, aby każdy widział wystawiony przedmiot?
Próbowałem na wiele, wiele, wiele sposobów.
Jeśli chodzi o plugin'y których używam, to: Skript, SKQuery, SKRayFall.
Tak. Wiem, że TuSKe jest niby lepszy do robienia GUI, itp, itd. Nie musicie mi o tym pisać.
https://skript.pl/temat/44540-zmienna-przedmioty-gui/Udostępnij na innych stronach
Top użytkownicy dla tego pytania
23
21
6
Popularne dni
12 Sty
49
19 Sty
1
20 Sty
1
Top użytkownicy dla tego pytania
V4T3 23 odpowiedzi
Kormic 21 odpowiedzi
CoFFeIN04 6 odpowiedzi
Popularne dni
12 Sty 2021
49 odpowiedzi
19 Sty 2021
1 odpowiedź
20 Sty 2021
1 odpowiedź
Popularne posty
Kormic
Na twoim miejscu zrobiłbym to poprzez użycie listy zmiennych, w której zawierasz wszystkie dostępne numery slotów i przypisujemy im dane przedmioty. Przykładowo: # Lista: {aukcje::sloty::*}
Kormic
Nie musisz koniecznie tego robić w set slot, możesz to nawet zrobić w format slot. Robisz to tak, jak ci wyżej pokazałem ze zmienną.
CoFFeIN04
Możesz to zrobić w taki sposób: set slot 1 of player's current inventory to stone named "123" podmieniasz 1 na numer slotu który cię interesuje oraz przedmiot.
50 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi