marcell2k 2 Opublikowano 22 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2014 YooJak robie np: replace all "A" with "a" in the message To zamienia wszystkie A na a i jak zrobic zeby dozwolone bylo w 1 wiadomosci napisanie tylko 3 duzych liter? A admin mogl by caly czas capsem pisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herhor67 916 Opublikowano 22 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2014 (edytowane) jezeli masz do 3 to pisze normalnie, jak masz wiecej to zamienia na male: variables: {ilosc.capsow.%player%} = 0on chat: if message contains "A": if {ilosc.capsow.%player%} is less than 4: add 1 to {ilosc.capsow.%player%} else: if player has not permission "pisanie.capsem": replace all "A" with "a" in the messageto jedyne co mi przychodzi do glowy :) oczywiscie analogicznie zrobic z b,c,d,e,... Edytowane 23 kwietnia 2014 przez herhor67 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzypalonyOmlet 35 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 @upNie zadziała, bo zmienna liczy ilość wiadomości z 1 capsem, a nie ilość capsów w 1 wiadomości.@topicSczerze mówiąc nie wydaje mi się to łatwym zadaniem. Radzę przejrzeć dokumentację i poogarniać operacje na ciągach znaków w skripcie. @downAkurat case sensitive oznacza rozpoznawanie wielkości liter, a nie polskich znaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ToNy 548 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 Pierw wlacz różnicę w polskich znakach: /plugins/skript/config.sk linijka 127:case sensitive: false Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcell2k 2 Opublikowano 23 kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2014 Po dokumentacj skrypta paczałem ale nic nie znalazłem :cDodam jeszcze że dopier ozaczynam ;d i jest to mój pierwszy skrypt. A dało by się to zrobić czy się nie opłaca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
marcell2k 2
Yoo
Jak robie np: replace all "A" with "a" in the message
To zamienia wszystkie A na a i jak zrobic zeby dozwolone bylo w 1 wiadomosci
napisanie tylko 3 duzych liter?
A admin mogl by caly czas capsem pisac
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi