Skocz do zawartości
  • 0

DROP ZE STONE

Nau

Pytanie

Witam chciałbym się zapytać bardziej kompetentne osoby, które się znają i siedzą w tym temacie.
Ile kosztowałoby napisanie skryptu, w którym:
-Byłby drop ze stone w gui, który dałoby się edytować (szansa, co ma lecieć, fortunka, xp itp. ogólnie aby był edytowalny)
-Możliwość włączenia/wyłączenia wylatywania danego przedmiotu + wiadomości przy przedmiocie, który wyleciał
-Możliwość nadania przez osobę uprawnioną całemu serwerowi bądź graczowi turbodropu na X czasu tak aby podczas restartu serwera czas również się nie restartował powiedzmy ktoś ma 10h turbodropu została mu 1h serwer był restartowany i z powrotem ma 10h.

-I powiedzmy jeżeli dana osoba zakupiłaby turbodrop w itemshopie na X czasu automatycznie w grze go dostawała

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Godzinę temu, Nau napisał:

Wersja serwera 1.8.8

skąd ja wiedziałem że tak będzie... 

Nie wiem jak inni (czyt. Kormic), ale ja nie biorę się za pisanie czegokolwiek na tą wersję, bo po pierwsze - jest stara i niewspierana, a po drugie - jest stara i niewspierana. Takie zlecenie to byłby strzał w kolano. Dziękuję, tyle ode mnie.

• 0
39 minut temu, PanMaruda napisał:

skąd ja wiedziałem że tak będzie... 

Nie wiem jak inni (czyt. Kormic), ale ja nie biorę się za pisanie czegokolwiek na tą wersję, bo po pierwsze - jest stara i niewspierana, a po drugie - jest stara i niewspierana. Takie zlecenie to byłby strzał w kolano. Dziękuję, tyle ode mnie.

Dlaczego strzał w kolano? Przecież napisałbyś, dostałbyś zapłatę i z głowy tak naprawdę.

• 0
2 minuty temu, Nau napisał:

Dlaczego strzał w kolano? Przecież napisałbyś, dostałbyś zapłatę i z głowy tak naprawdę.

Dlatego strzał w kolano, bo trzeba by korzystać ze starożytnych rozwiązań i trułbyś przez tydzień (jak nie dłużej) zleceniobiorcy dupę o to, że nie działa.

Oczywiście, jak nie działa, to zapłaty nie ma.

Edytowane przez Kormic

• 0
12 minut temu, Kormic napisał:

Dlatego strzał w kolano, bo trzeba by korzystać ze starożytnych rozwiązań i trułbyś przez tydzień (jak nie dłużej) zleceniobiorcy dupę o to, że nie działa.

Oczywiście, jak nie działa, to zapłaty nie ma.

Ja myślałem nad tym trochę inaczej. Jeżeli daje Ci zlecenie Ty je wykonujesz i mi dajesz projekt to ja Ci płacę bo wiesz co sprzedajesz, w przypadku jakby wystąpił jakiś błąd byś go zniwelował?. Jeżeli bałbyś się o zapłatę moglibyśmy skonstruować umowę o zlecenie XD chociaż o te paręnaście czy parędziesiąt złotych chyba nie chcesz.

• 0
Godzinę temu, Nau napisał:

Bo oczekujesz działającego skryptu na wersję która wyszła jakieś 7 lat temu, ot co. Zacofanie. Tam nie działa nic tak jak powinno, a żeby cokolwiek naprawić to trzeba kombinować i robić obejście na milion różnych sposobów. Zamiast poświęcić kilka godzin na pisanie trzeba by było siedzieć kilka godzin pisząc kod, kilkanaście godzin poprawiając go, potem kolejne kilkanaście poprawiając kolejne błędy, a na koniec jak już ci Kormic napisał - siedzieć i pierdolić się z jeszcze większą ilością błędów, bo wgrałeś coś na serwer i skrypt nagle przestał działać. Nope.

Myślę że wytłumaczyłem jasno moje stanowisko, miłego wieczoru, proszę mnie więcej nie oznaczać i nie cytować w tym temacie, pozdrawiam.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...