Skocz do zawartości
  • 0

skrypt nie czyta linijki "wait 24 hours:"

michal1250
 Udostępnij

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, michal1250 napisał:

tak jak wyzej skrypt nie czyta linijki 

wait 24 hours:

Nie wiem do czego jest ci potrzebny tak długi delay, ale problem leży w tym, że jest dwukropek na końcu linijki. Pozbądź się go, a skrypt powinien zadziałać (o ile nic innego w nim nie spaprałeś).

Jeżeli nadal nie będzie działało, pokaż kod poprzez wstawienie go do serwisu code.skript.pl i następnie wklej tutaj link.

• 0
Teraz, michal1250 napisał:

potrzebuje tego do dziennego bonusu dzięki za szybką odpowiedz 

W takim wypadku ostrzegę cię. Jeżeli serwer w ciągu tych 24 godzin delayu zostanie wyłączony, delay zostanie usunięty co prawdopodobnie będzie wiązało się z tym, że gracz już nigdy nie będzie mógł odebrać dziennego bonusu.

• 0
1 godzinę temu, michal1250 napisał:

wait 24 hours:

Usuń dwukropek na końcu. Ale to rozwiązanie nie jest dobre.

Najlepiej będzie przypisać aktualny czas (now) do zmiennej np. {bonus::%player%} i potem sprawdzać podczas brania tego bonusu, czy różnica miedzy czasem aktualnym, a tym ze zmiennej (difference between). Najlepszy sposób, który będzie działać nawet jeśli serwer się wyłączy.

• 0

dobry pomysł tylko nie wiem jak dodać tą zmienną (difference between) aby zapisywała czas użycia komendy i jak sprawdzać czy jest różnica 24 godziny między nią a czasem rzeczywistym

oto kod   (nie jest to mój kod, jest pobrany z internetu i delikatnie przerobiony)

Edytowane przez xNightPower_
Nieaktywny

Umieszczam kod na code.skript.pl oraz naprawiam formatowanie na ciemnym stylu.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...