Skocz do zawartości
  • 0

Blokowanie Światów

godnikumi

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
56 minut temu, godnikumi napisał:

Wchodzi do Nether Portalu w świecie A pojawia się w Piekle A, przechodzi znowu i pojawia się w świecie B i tak dalej.

Możesz to zrobić za pomocą pluginu Skript i eventu 'on portal'. Sprawdzasz świat gracza i jeżeli jest to ten konkretny, teleportujesz go do innego świata. Musisz tylko znać lokalizacje portali.

• 0
17 minut temu, Kormic napisał:

Możesz to zrobić za pomocą pluginu Skript i eventu 'on portal'. Sprawdzasz świat gracza i jeżeli jest to ten konkretny, teleportujesz go do innego świata. Musisz tylko znać lokalizacje portali.

Jeśli gracze tworzą nowe portale jest to niemożliwe do wykonania jeśli miałbym każdego z osobna zapisywać, chodzi mi o wyłączenie świata, na przykład dla rangi "GRACZ".

13 minut temu, godnikumi napisał:

Jeśli gracze tworzą nowe portale jest to niemożliwe do wykonania jeśli miałbym każdego z osobna zapisywać, chodzi mi o wyłączenie świata, na przykład dla rangi "GRACZ".

Aby dało się przejść przez /warp lub przez portale stworzone przeze mnie, lecz nie dało się tam przedostać po przez portal.

Nieaktywny

Łączę posty.

• 0
Teraz, godnikumi napisał:

W takim razie użyj eventu 'on teleport', sprawdź czy 'teleport cause' to 'nether portal' i następnie sprawdź za pomocą warunku 'world will be "twój_świat"'. Jeżeli tak i osoba teleportująca się to zwykły gracz, anulujesz event.

• 0

czekaj czekaj 

2 minuty temu, godnikumi napisał:

przez portale stworzone przeze mnie,

2 minuty temu, godnikumi napisał:

lecz nie dało się tam przedostać po przez portal.

? Masz na mysli ze gracz nie moze stworzyc portalu (nie moze przejsc) ale przez portal administratora moze?

Edytowane przez jhgggg
xd

• 0
1 minutę temu, jhgggg napisał:

czekaj czekaj 

? Masz na mysli ze gracz nie moze stworzyc portalu (nie moze przejsc) ale przez portal administratora moze?

Chodzi mi o to że mam stworzony świat dodatkowy na rzeczy typu Warpy itp, i nie chce aby zwykły gracz mógł się tam dostać za pomocą NORMALNYCH portalów.

• 0
10 minut temu, godnikumi napisał:

Chodzi mi o to że mam stworzony świat dodatkowy na rzeczy typu Warpy itp, i nie chce aby zwykły gracz mógł się tam dostać za pomocą NORMALNYCH portalów.

ale portal może cię przeteleportowac co najwyzej do netheru i endu

• 0
2 godziny temu, godnikumi napisał:

Owszem, lecz jeśli wchodzisz do netheru i wychodzisz z niego randomowe tepa do różnych światów typu "normal", tak samo do różnych światów typu "piekło".

Chciałeś zablokować świat dla zwykłego gracza, prawda?

Jeżeli odpowiedź brzmi twierdząco, zrób tak:

3 godziny temu, Kormic napisał:

W takim razie użyj eventu 'on teleport', sprawdź czy 'teleport cause' to 'nether portal' i następnie sprawdź za pomocą warunku 'world will be "twój_świat"'. Jeżeli tak i osoba teleportująca się to zwykły gracz, anulujesz event.

Nie zapomnij również o sprawdzaniu permisji.

• 0
20 godzin temu, Kormic napisał:

Chciałeś zablokować świat dla zwykłego gracza, prawda?

Jeżeli odpowiedź brzmi twierdząco, zrób tak:

Nie zapomnij również o sprawdzaniu permisji.

To znaczy chciałbym zablokować wejście do danego światu przez zwykły teleport :///