godnikumi 0 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 Witam mam bardzo ważne pytanie, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mógłbym zablokować świat dla zwykłego Gracza, ponieważ mam pare światów typi; 'nether2' itp... Więc proszę o pomoc w tej sprawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 658 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 Zablokować tzn? W jaki sposób gracz się dostaje do tego świata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godnikumi 0 Opublikowano 8 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 Godzinę temu, CoFFeIN04 napisał: Zablokować tzn? W jaki sposób gracz się dostaje do tego świata? Wchodzi do Nether Portalu w świecie A pojawia się w Piekle A, przechodzi znowu i pojawia się w świecie B i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 56 minut temu, godnikumi napisał: Wchodzi do Nether Portalu w świecie A pojawia się w Piekle A, przechodzi znowu i pojawia się w świecie B i tak dalej. Możesz to zrobić za pomocą pluginu Skript i eventu 'on portal'. Sprawdzasz świat gracza i jeżeli jest to ten konkretny, teleportujesz go do innego świata. Musisz tylko znać lokalizacje portali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godnikumi 0 Opublikowano 8 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 17 minut temu, Kormic napisał: Możesz to zrobić za pomocą pluginu Skript i eventu 'on portal'. Sprawdzasz świat gracza i jeżeli jest to ten konkretny, teleportujesz go do innego świata. Musisz tylko znać lokalizacje portali. Jeśli gracze tworzą nowe portale jest to niemożliwe do wykonania jeśli miałbym każdego z osobna zapisywać, chodzi mi o wyłączenie świata, na przykład dla rangi "GRACZ". 13 minut temu, godnikumi napisał: Jeśli gracze tworzą nowe portale jest to niemożliwe do wykonania jeśli miałbym każdego z osobna zapisywać, chodzi mi o wyłączenie świata, na przykład dla rangi "GRACZ". Aby dało się przejść przez /warp lub przez portale stworzone przeze mnie, lecz nie dało się tam przedostać po przez portal. Łączę posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 Teraz, godnikumi napisał: Jeśli gracze tworzą nowe portale jest to niemożliwe do wykonania jeśli miałbym każdego z osobna zapisywać, chodzi mi o wyłączenie świata, na przykład dla rangi "GRACZ". W takim razie użyj eventu 'on teleport', sprawdź czy 'teleport cause' to 'nether portal' i następnie sprawdź za pomocą warunku 'world will be "twój_świat"'. Jeżeli tak i osoba teleportująca się to zwykły gracz, anulujesz event. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#19006 26 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 (edytowane) czekaj czekaj 2 minuty temu, godnikumi napisał: przez portale stworzone przeze mnie, 2 minuty temu, godnikumi napisał: lecz nie dało się tam przedostać po przez portal. ? Masz na mysli ze gracz nie moze stworzyc portalu (nie moze przejsc) ale przez portal administratora moze? Edytowane 8 grudnia 2020 przez jhgggg xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godnikumi 0 Opublikowano 8 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 1 minutę temu, jhgggg napisał: czekaj czekaj ? Masz na mysli ze gracz nie moze stworzyc portalu (nie moze przejsc) ale przez portal administratora moze? Chodzi mi o to że mam stworzony świat dodatkowy na rzeczy typu Warpy itp, i nie chce aby zwykły gracz mógł się tam dostać za pomocą NORMALNYCH portalów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 658 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 10 minut temu, godnikumi napisał: Chodzi mi o to że mam stworzony świat dodatkowy na rzeczy typu Warpy itp, i nie chce aby zwykły gracz mógł się tam dostać za pomocą NORMALNYCH portalów. ale portal może cię przeteleportowac co najwyzej do netheru i endu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godnikumi 0 Opublikowano 8 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 2 minuty temu, CoFFeIN04 napisał: ale portal może cię przeteleportowac co najwyzej do netheru i endu Owszem, lecz jeśli wchodzisz do netheru i wychodzisz z niego randomowe tepa do różnych światów typu "normal", tak samo do różnych światów typu "piekło". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 2 godziny temu, godnikumi napisał: Owszem, lecz jeśli wchodzisz do netheru i wychodzisz z niego randomowe tepa do różnych światów typu "normal", tak samo do różnych światów typu "piekło". Chciałeś zablokować świat dla zwykłego gracza, prawda? Jeżeli odpowiedź brzmi twierdząco, zrób tak: 3 godziny temu, Kormic napisał: W takim razie użyj eventu 'on teleport', sprawdź czy 'teleport cause' to 'nether portal' i następnie sprawdź za pomocą warunku 'world will be "twój_świat"'. Jeżeli tak i osoba teleportująca się to zwykły gracz, anulujesz event. Nie zapomnij również o sprawdzaniu permisji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godnikumi 0 Opublikowano 9 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2020 20 godzin temu, Kormic napisał: Chciałeś zablokować świat dla zwykłego gracza, prawda? Jeżeli odpowiedź brzmi twierdząco, zrób tak: Nie zapomnij również o sprawdzaniu permisji. To znaczy chciałbym zablokować wejście do danego światu przez zwykły teleport :/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 9 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2020 1 minutę temu, godnikumi napisał: To znaczy chciałbym zablokować wejście do danego światu przez zwykły teleport :/// No to tak właśnie będzie dzięki temu skryptowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
godnikumi 0
Witam mam bardzo ważne pytanie, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mógłbym zablokować świat dla zwykłego Gracza, ponieważ mam pare światów typi; 'nether2' itp...
Więc proszę o pomoc w tej sprawie!
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi