Zima 1 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Proszę was bardzo o napisanie mi takiego skryptu na mój serwer! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Kormic 1824 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Teraz, Zima napisał: Proszę was bardzo o napisanie mi takiego skryptu na mój serwer! Proszę. on right click: player's tool is diamond named "&bKrysztal teleportacji!" teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zima 1 Opublikowano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 działa dzięki 17 minut temu, Kormic napisał: Proszę. on right click: player's tool is diamond named "&bKrysztal teleportacji!" teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" a dopiszesz zeby diamencik znikal po teleportacji Łączę posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 621 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 dodaj przed teleportacją: remove 1 of player's tool from player Zima 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zima 1 Opublikowano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 1 minutę temu, CoFFeIN04 napisał: dodaj przed teleportacją: remove 1 of player's tool from player a zeby teleportacja trwala 10 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Teraz, Zima napisał: a dopiszesz zeby diamencik znikal po teleportacji Proszę. on right click: player's tool is diamond named "&bKrysztal teleportacji!" set player's tool to (item amount of player's tool - 1) of player's tool wait 10 seconds teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" Na przyszłość pamiętaj o tym, aby zlecenia umieszczać w ładnej formie. Tytuł służy jedynie do opisania skrótowo sprawy/problemu/zlecenia, natomiast w samej treści postu wszystko opisujesz. Dodatkowo pamiętaj, aby w zleceniu umieszczać wszystko to, co ma zawierać skrypt. Dzięki temu i ty, i ja zaoszczędzimy czas na zbędnym dopisywaniu kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 621 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 (edytowane) 1 minutę temu, Zima napisał: a zeby teleportacja trwala 10 sekund Co w tym czasie ma się dziać z tym graczem? Ma się przenieść do jakiegoś pomieszczenia, czy ma po prostu odczekać 10 sekund? Czy gracz może się poruszać? Najprościej to dodać: wait 10 seconds if player is online: [...] (sprawdzam czy online żeby nie przenosić gracza offline) Edytowane 7 grudnia 2020 przez CoFFeIN04 Zima 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zima 1 Opublikowano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 3 minuty temu, CoFFeIN04 napisał: Co w tym czasie ma się dziać z tym graczem? Ma się przenieść do jakiegoś pomieszczenia, czy ma po prostu odczekać 10 sekund? Czy gracz może się poruszać? Najprościej to dodać: wait 10 seconds if player is online: [...] (sprawdzam czy online żeby nie przenosić gracza offline) dobra, a da sie zeby na actionbarze wyswietalo sie np teleportacja trwa i ile sekund zostało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 621 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Oczywiście, on right click: if player's tool is diamond named "&bKrysztal teleportacji!": remove 1 of player's tool from player set {_x} to 10 while {_x} > 0: send action bar "&cPoczekaj jeszcze: %{_x}%" to player remove 1 from {_x} wait 1 second if {_x} is 0: if player is online: teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Teraz, Zima napisał: dobra, a da sie zeby na actionbarze wyswietalo sie np teleportacja trwa i ile sekund zostało? Chłopie... 3 minuty temu, Kormic napisał: Na przyszłość pamiętaj o tym, aby zlecenia umieszczać w ładnej formie. Tytuł służy jedynie do opisania skrótowo sprawy/problemu/zlecenia, natomiast w samej treści postu wszystko opisujesz. Dodatkowo pamiętaj, aby w zleceniu umieszczać wszystko to, co ma zawierać skrypt. Dzięki temu i ty, i ja zaoszczędzimy czas na zbędnym dopisywaniu kodu. Wrzuć to sobie do kodu zamiast delayu i zamykaj już ten temat. loop 10 times: send action bar "Pozostało %11 - loop-number% sekund do teleportacji!" to player wait 1 second Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#19006 26 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 18 minut temu, CoFFeIN04 napisał: (sprawdzam czy online żeby nie przenosić gracza offline) @offtopic mam pytanie jak osoba offline ma kliknąć ten "kryształ" że tak powiem? lepiej użyć kod Kormica bo jest o wiele skrócony Takowe pytania radzę zadawać w wiadomościach prywatnych. Offtop jest zaliczany jako post niewnoszący nic do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Teraz, jhgggg napisał: @offtopic mam pytanie jak osoba offline ma kliknąć ten "kryształ" że tak powiem? lepiej użyć kod Kormica bo jest o wiele skrócony W ciągu 10 sekund tego delayu gracz może wyjść z serwera. Mimo wszystko wydaje mi się, że nie ma sensu sprawdzać tego, gdyż Skript już ma zaimplementowane odpowiednie checki zabezpieczające przed serią błędów w konsoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Teraz, Zima napisał: Po co męczyć się z pętlą while, wystarczy zwykła pętla... on right click: player's tool is diamond named "&bKrysztal teleportacji!" set player's tool to (item amount of player's tool - 1) of player's tool loop 10 times: send action bar "Pozostało %11 - loop-number% sekund do teleportacji!" to player wait 1 second teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" Masz gotowy, działający kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zima 1 Opublikowano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 3 minuty temu, Kormic napisał: Po co męczyć się z pętlą while, wystarczy zwykła pętla... on right click: player's tool is diamond named "&bKrysztal teleportacji!" set player's tool to (item amount of player's tool - 1) of player's tool loop 10 times: send action bar "Pozostało %11 - loop-number% sekund do teleportacji!" to player wait 1 second teleport player to location at (100, 100, 100) in world "world" Masz gotowy, działający kod. tez blad przy actionbarze wyskakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 621 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 (edytowane) 6 minut temu, Kormic napisał: W ciągu 10 sekund tego delayu gracz może wyjść z serwera. Mimo wszystko wydaje mi się, że nie ma sensu sprawdzać tego, gdyż Skript już ma zaimplementowane odpowiednie checki zabezpieczające przed serią błędów w konsoli. dokładnie mi o to chodziło, takie sprawdzenie "nic nie kosztuje" a może oszczędzić błędu 4 minuty temu, Kormic napisał: Po co męczyć się z pętlą while, wystarczy zwykła pętla... wystarczy, ale mój kod tez powinien działać edit: na przyszłość do autora @Zima pomyśl przed dodaniem tematu, co konkretnie oczekujesz, będzie każdemu łatwiej Edytowane 7 grudnia 2020 przez CoFFeIN04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zima 1 Opublikowano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 1 minutę temu, CoFFeIN04 napisał: dokładnie mi o to chodziło, takie sprawdzenie "nic nie kosztuje" a może oszczędzić błędu wystarczy, ale mój kod tez powinien działać edit: na przyszłość do autora @Zima pomyśl przed dodaniem tematu, co konkretnie oczekujesz, będzie każdemu łatwiej wiem mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Teraz, Zima napisał: tez blad przy actionbarze wyskakuje Gdybym wiedział którą posiadasz wersję Skripta, serwera oraz jaki posiadasz silnik serwera... byłbym w stanie pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zima 1 Opublikowano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 2 minuty temu, Zima napisał: tez blad przy actionbarze wyskakuje Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zima 1 Opublikowano 7 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Teraz, Kormic napisał: Gdybym wiedział którą posiadasz wersję Skripta, serwera oraz jaki posiadasz silnik serwera... byłbym w stanie pomóc. spiggot wersja skripta v2.1.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 621 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 1 minutę temu, Zima napisał: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Czy przy moim skrypcie również jest takowy błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 7 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2020 Teraz, Zima napisał: spiggot wersja skripta v2.1.2 No widzisz, a wymagany jest minimum Skript 2.3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zima 1
Proszę was bardzo o napisanie mi takiego skryptu na mój serwer!
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi