Skocz do zawartości
  • 0

Skrypty pod RealLife

Silen
 Udostępnij

Pytanie

Hej, swego czasu temu znalazlem paczek skryptow i pluginow: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
i jak pluginy znalazlem wszystkie tak odpowiednikow skryptow (bo z tego co wiem nie sa juz dostepne do pobrania, jesli macie to dajcie pls) wszystkich nie znalazlem i probowalem zrobic samemu jako ze mialem juz doswiadczenie z programowaniem, niestety mi sie nie udalo ale mniejsza. Czy ma ktos odpowiedniki na to? teraz mecze sie nad autobusami, jak ktos ma to bardzo prosze :D

Edytowane przez Silen

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
12 minut temu, Silen napisał:

Hej, swego czasu temu znalazlem paczek skryptow i pluginow: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
i jak pluginy znalazlem wszystkie tak odpowiednikow skryptow (bo z tego co wiem nie sa juz dostepne do pobrania, jesli macie to dajcie pls) wszystkich nie znalazlem i probowalem zrobic samemu jako ze mialem juz doswiadczenie z programowaniem, niestety mi sie nie udalo ale mniejsza. Czy ma ktos odpowiedniki na to? teraz ,ecze sie nad autobusami, jak ktos ma to bardzo prosze :D

Skrypty te są na tyle stare, że poszukiwanie ich jest bezsensowne. Tak jak kolega wyżej napisał, zapewne należałoby je przepisać na nowszą wersję.

Co do skryptu z autobusami, mogę pomóc. Muszę wiedzieć jedynie w jaki sposób one działają.

• 0

Ja znalazlem jeden - srBank i dziala naprawde fajnie! doslownie prawie tak jak chcialem jedyny problemto ze niwiem np jak zrobic ze przy shifcie komenda /bank i tylko w regionie ktory ma w nazwie Bankomat ale nie wazne. Autobusy probuje samemu jak ze sie nie znam na Skriptach to podesle kod i zobacz: Genralnie to kozystalem ze skryptu z tego forum ale nie dzialal i probowalem cos samemu wymyslec.

on entering of region "przystanek":
	if "%region at player%" contains "przystanek":
		send "&e> Kucnij, aby wybrac cel podrozy" to player

on sneak toggle:
	if "%region at player%" contains "przystanek":
		open chest with 5 rows named "&8Lista przystankow" to player
		wait 1 tick
		set {_slot} to 0
		loop {warpy::*}:
			set slot {_slot} of player's current inventory to a paper named "&c%loop-value%"
			add 1 to {_slot}
		if {warpy::*} is not set:
			set slot 13 of player's current inventory to a barrier named "&cBrak warp'ow!"

if name of player's current inventory is "Lista przystankow":
	if clicked item is {_a}:
        cancel event # Cancel that player steal the items.
        execute command /warp {_a} by player

• 0
2 minuty temu, Silen napisał:

Autobusy probuje samemu jak ze sie nie znam na Skriptach to podesle kod i zobacz: Genralnie to kozystalem ze skryptu z tego forum ale nie dzialal i probowalem cos samemu wymyslec.

1. Niepotrzebnie sprawdzasz nazwę regionu w drugiej linijce, event aktywuje się jedynie przy wejściu do regionu "przystanek".

2. Usuń ze skryptu 'wait 1 tick', gdyż zwiększa szanse na zbugowanie GUI. Jeżeli już naprawdę potrzebujesz delayów w ustawianiu slotów w GUI, po delayu sprawdzaj nazwę GUI gracza. Jeżeli się nie zgadza, zatrzymujesz skrypt poprzez 'stop'.

3. Ostatnie 4 linijki nie znajdują się w żadnym event'cie. Dodam, że nazwa GUI się nie zgadza, gdyż nie podałeś w warunku koloru (mam na myśli "&8") oraz niepotrzebnie używasz wyrażenia 'clicked item' ze Skelletta, wystarczy użyć 'event-slot' ze Skripta. Również komenda nie jest podana w cudzysłowie.

• 0
23 minuty temu, Silen napisał:

Okej mysle ze naprawde mi pomogles, a znasz moze jakies odpowiedniki w postaci skryptow/pluginow np telefonu automatu czy prawa jazdy i dowodu z iminiem nazwiskiem wiekiem?

Nie, nie znam. Poszukaj tutaj, na forum, może coś przydatnego znajdziesz. Mimo wszystko nie wiem na czym dokładnie miałyby polegać te skrypty, więc nie jestem w stanie ci podać dokładnej odpowiedzi.

Jeżeli chcesz, aby ktoś wykonał ci te skrypty, załóż nowy wątek w dziale "Zlecenia".

• 0
57 minut temu, Silen napisał:

Hmm szczerze mowiac to chyba postanowie po prostu nauczyc sie pisac w Skript i bedzie najlepiej :D

Tak będzie najprościej, jeśli będziesz potrzebował pomocy w tym, po prostu dodaj temat w Dziale Skript -> Pytania i problemy, natomiast możesz powiedzieć jakich Skryptów jeszcze Ci brakuje, a postaram się pomóc.

ps. Skrypt na telefon nie mówi wiele do czego on służy