Skocz do zawartości
  • 0

GUI NBT

Legal
 Udostępnij

Pytanie

Witam, znalazłem taki skrypcik. Chciałbym prosić o pomoc, jak dodać taką główkę do gui?

options:
	nbt: {SkullOwner:{Id:""3d80d659-36cd-4aee-8540-8cdb548ede75"",Properties:{textures:[{Value:""eyJ0ZXh0dXJlcyI6eyJTS0lOIjp7InVybCI6Imh0dHA6Ly90ZXh0dXJlcy5taW5lY3JhZnQubmV0L3RleHR1cmUvM2FmNTk3NzZmMmYwMzQxMmM3YjU5NDdhNjNhMGNmMjgzZDUxZmU2NWFjNmRmN2YyZjg4MmUwODM0NDU2NWU5In19fQ==""}]}}}

on death of zombie:
	drop player head named "TNT" with nbt "{@nbt}" at victim

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 2
Teraz, Legal napisał:

Witam, znalazłem taki skrypcik. Chciałbym prosić o pomoc, jak dodać taką główkę do gui?

Będziesz do tego potrzebował dodatku SkBee.

set slot 0 of player's current inventory to player head with nbt "{@nbt}"

Jeżeli 'player head' nie zadziała, użyj 'skull'.

• 2
Teraz, Legal napisał:

Super, dzięki wielkie. Wszystko działa, jeszcze pytanie takie poza tematem.. Jak najlepiej pisać GUI (chodzi mi o formaty😞

set slot ....

format slot ...

itd.

Format slot jest zbugowany, zalecam albo set slot pochodzący ze Skripta, albo skrypt mGUI Pana Marudy.

• 0
Teraz, Legal napisał:

Super, dzięki wielkie. Wszystko działa, jeszcze pytanie takie poza temate.. Jak najlepiej pisać GUI (chodzi mi o formaty😞

set slot ....

format slot ...

itd.

na pewnie nie format slot ze skquery

Najlepiej pisać przez set slota z czystego skripta - albo jak wolisz składnię typu format slot to pobaw się dodatkie skript-gui albo moim skryptem-dodatkiem mGUI jeżeli masz ochotę (link w syngaturze pod tym komentarzem)

• 0
Teraz, Legal napisał:

Ogólnie to sprawdziłem set slot i itemki można sobie wyjmować :/ 

Zapewne nie nasłuchujesz do eventu 'on inventory click'. Musisz sprawdzać w nim czy nazwa klikniętego GUI się zgadza, jeżeli tak to anulujesz event poprzez 'cancel event', co blokuje możliwość wyjmowania przedmiotów z GUI.

Mimo wszystko jeżeli masz kolejne problemy, bądź pytania, załóż kolejny wątek w tym dziale, a ktoś postara ci się pomóc. Temat wątku jest tylko jeden i tego się trzymajmy ;)

• 0
Teraz, Legal napisał:

Ogólnie to sprawdziłem set slot i itemki można sobie wyjmować :/ 

bo tak to działa - gdy używasz set slota to tylko wstawiasz przedmiot do danego miejsca w ekwipunku - jeżeli chcesz go zabezpieczyć albo dodać akcje po kliknięciu to trzeba wszystko ręcznie zrobić w evencie on inventory click

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...