XpediiXII 1 Opublikowano 26 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 (edytowane) Hej! Chciałbym się podzielić moim skryptem na drop! Jest on darmowy! : Posiada + Edytowanie Dropu + Edytowanie Wiadomosci + Włączanie / Wyłączanie Dropu Cobble | /cobble + Zwiększona Szansa Poprzez Fortune : I / II / III Dropy : Diament, Emerald, Złoto, Żelazo, RedStone, Lapis, Węgiel Unikat : Nether Star | Szansa 1 Na Milion! / 0.00001 W Nether Starze Szansa Sie Nie Zwiększa | Szanse: Diament : 1% I - 1.5%| II - 2%|III - 2.5% Emerald : 1% I - 1.5%| II - 2%|III - 2.5% Zloto : 3% I - 3.5%| II - 4%|III - 4.5% Zelazo : 3% I - 3.5%| II - 4%|III - 4.5% Redstone : 3% I - 3.5%| II - 4%|III - 4.5% Lapis : 1% I - 1.5%| II - 2%|III - 2.5% Wegiel : 3% I - 3.5%| II - 4%|III - 4.5% Nether Star : 0.00001 Info : Zrobione Na Wersji : PaperSpingot : 1.13.2 Niestety GUI Nie Zrobiłem Mysle Ze Pomoglem Ci Z Dropem! Milego Dnia! Oto Skrypt: Edytowane 27 listopada 2020 przez xNightPower_ Długie kody umieszczaj na code.skript.pl, zmieniam tytuł. Usunięty#29721 i Glicz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 242 Opublikowano 27 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2020 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 242 Opublikowano 27 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2020 Eh... No więc tak: Po co te executy skoro można to zrobić bez tego, czysty skript ma wyrażenie give. Nie rób kilka razy tego samego eventu. Wszystkie variables, options itp, dawaj na samą górę kodu. Szczerze, mogłeś to napisać lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 27 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2020 1. Niepotrzebnie sprawdzasz przed każdym nowym 'chance of' czy kilof gracza posiada któryś poziom fortuny. Wystarczyłoby to podpiąć pod jeden warunek. 2. Używasz wielokrotnie tego samego eventu, podepnij wszystko pod jeden, kod będzie czystszy, a skrypt nadal będzie działał tak samo. 3. Skorzystaj z efektów Skripta dających graczowi przedmioty, nie rób tego komendami poprzez konsolę. 4. Dlaczego w przypadku braku podania argumentu jest wiadomość, że status dropu został zmieniony chociaż wartość zmiennej jest taka sama? 5. Z tego co mi wiadomo, to warunek 'is enchanted with' poniekąd nie działa. Czy testowałeś ten skrypt? 6. Cały kod jest "hardcode'owany", dobrym zabiegiem jest umożliwienie osobie używającej skryptu konfigurację dropu, warunków, wiadomości itp. Glicz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uiuin 10 Opublikowano 27 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2020 (edytowane) Z tego co zauważyłem to skript nie schodzi poniżej wartości 0.01. Wszystko chyba zawsze jest równe 0, ale można to inaczej też EDIT: Sprawdziłem i na najnowszej wersji liczy nawet wartości poniżej 0.01. Pamiętam, że jakiś czas temu miałem problem, że szansa na drop poniżej 0.01 nigdy nic nie dawała ;d Swoją drogą milion stona po 10 gwiazdek? Szybciej się to mieczem wyfarmi xd Edytowane 27 listopada 2020 przez uiuin Glicz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XpediiXII 1 Opublikowano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2020 5 godzin temu, Michix napisał: Eh... No więc tak: Po co te executy skoro można to zrobić bez tego, czysty skript ma wyrażenie give. Nie rób kilka razy tego samego eventu. Wszystkie variables, options itp, dawaj na samą górę kodu. Szczerze, mogłeś to napisać lepiej. Mi Chodzilo O To Zeby Bylo Praktyczne A Nie Pieknie Napisanie I Dzieki Za Odpowiedz Usunięty#29721 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 27 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2020 2 godziny temu, XpediiXII napisał: Mi Chodzilo O To Zeby Bylo Praktyczne A Nie Pieknie Napisanie I Dzieki Za Odpowiedz Praktyka i działanie skryptu to jedynie połowa sukcesu. Dobrze jest wpajać sobie dobre nawyki, aby nie robić syfu w kodzie. Estetyka kodu oraz jego czytelność również jest dość ważna, dzięki nim nie pogubisz się w kodzie, a i oczu nie trzeba będzie prać po jego przeglądaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XpediiXII 1 Opublikowano 28 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2020 18 godzin temu, Kormic napisał: Praktyka i działanie skryptu to jedynie połowa sukcesu. Dobrze jest wpajać sobie dobre nawyki, aby nie robić syfu w kodzie. Estetyka kodu oraz jego czytelność również jest dość ważna, dzięki nim nie pogubisz się w kodzie, a i oczu nie trzeba będzie prać po jego przeglądaniu. Dobrze Następnym razem spróbuje Napisać Kod Lepiej! Dziekuję Za Odpowiedź! W dniu 27.11.2020 o 11:06, uiuin napisał: Z tego co zauważyłem to skript nie schodzi poniżej wartości 0.01. Wszystko chyba zawsze jest równe 0, ale można to inaczej też EDIT: Sprawdziłem i na najnowszej wersji liczy nawet wartości poniżej 0.01. Pamiętam, że jakiś czas temu miałem problem, że szansa na drop poniżej 0.01 nigdy nic nie dawała ;d Swoją drogą milion stona po 10 gwiazdek? Szybciej się to mieczem wyfarmi xd Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Jest Szansa Ze Gdy Wykopiesz 1 stone to ci od razu wyleci kto wie Łączę posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi