Arrd1337 3 Opublikowano 26 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 Witam mam otoz problem z zbroja. Jak omijac ochrone zbroi gdy ma sie ja zalozana? A z miecza mam taki skrypt np: set damage to 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 26 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 (edytowane) 7 minut temu, Arrd1337 napisał: Witam mam otoz problem z zbroja. Jak omijac ochrone zbroi gdy ma sie ja zalozana? Cóż, najprościej byłoby rzecz jasna ustawiać wartość 'final damage' na wartość 'damage'. Problem w tym, że 'final damage' nie można modyfikować. W takim wypadku masz trzy wyjścia: 1. Stworzenie kodu (najlepiej funkcji) sprawdzającej zbroję atakowanego, następnie przeliczałaby wszystkie modyfikatory ochronne itp., a na końcu zwracała ilość obrażeń wymaganą do zadania, aby zbroja była "ignorowana". 2. Możesz użyć również takiego kodu: on damage of player: cancel event damage victim by damage set last damage cause to player # Nie jestem pewien co do tego czy istnieje last damage cause jako player, zobacz w dokumentacji Co prawda nie jest to najlepszy sposób, ale nie zaszkodzi spróbować. 3. Poszukać czegoś w Bukkit/Spigot API, być może znajdzie się jakiś przelicznik modyfikatorów obrażeń. Następnie mógłbyś to zastosować w kodzie przy pomocy dodatku skript-reflect. Edytowane 26 listopada 2020 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arrd1337 3 Opublikowano 26 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 @Kormicpomysly? Otoz mam to sam to zrobilem bo jak zobaczylem ze sie z API mam bawic to sie sczerze zesralem zrobilem takie cos:P set damage to 0 #Zeby odpychalo uderzenie damage victim by {_Ostateczny-Damage} #Zeby walilo send "%health of victim%" to victim #dla sprawdzenia :P Łącze posty Notatka dodana przez wiktorm12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Arrd1337 3
Witam mam otoz problem z zbroja.
Jak omijac ochrone zbroi gdy ma sie ja zalozana?
A z miecza mam taki skrypt np:
set damage to 4
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi