arixgry_ 1 Opublikowano 23 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2020 Witam potrzebuję czysto naukowo (Nie mogę nigdzie tego znaleźć) event na umieszczenie czegoś w gui. Wersja gry 1.16.3 Wersja skript 2.5 Przykład: Gdy grasz umieści item na slocie 4 w gui o nazwie (...) wykonuje się komenda Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 23 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2020 Godzinę temu, arixgry_ napisał: Witam potrzebuję czysto naukowo (Nie mogę nigdzie tego znaleźć) event na umieszczenie czegoś w gui. Wersja gry 1.16.3 Wersja skript 2.5 Przykład: Gdy grasz umieści item na slocie 4 w gui o nazwie (...) wykonuje się komenda Z góry dzięki za pomoc W takiej sytuacji używamy wyrażenia 'cursor slot'. Reprezentuje ono item w kursorze gracza. on inventory click: if player's cursor slot's name is "test": send "To działa!" Jeżeli natomiast chciałbyś sprawdzić czy gracz posiada cokolwiek w cursor slot'cie, wtedy sprawdzasz czy cursor slot nie jest powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 616 Opublikowano 23 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2020 zależy w jaki sposób ma się to odbywać: mamy kilkadziesiąt kombinacji umieszczania przedmiotu w slocie, np. upuszczenie całości z kursora (leftclick) upuszczenie sztuki z kursora (rightclick) przerzucenie z użyciem shifta przerzucenie całości z użyciem shifta przeciągnięcie prawym i rozłożenie po sztuce w kilku slotach przeciągnięcie lewym i rozłożenie równej ilości w slotach niestety nie da się tego jednoznacznie określić i opisać eventem jest to po prostu kombinacja dwóch eventów inventory click i inventory drag (niedostępny w czystym skripcie) oraz wszystkich akcji i rodzajów kliknięć. Jako rozwiązanie mogę ci zaproponować wykorzystanie wydarzenia inventory click i sprawdzania w nim inventory action - ono pozwoli ci pobrać informacje o wkładaniu lub wyciąganiu przedmiotu - jednakże informuję że nie działa to tak jak powinno i dość często się buguje. jeżeli chcesz popatrzeć w kod to odsyłam do mojego skryptu mGUI (link w sygnaturze pod tym komentarzem) Misio12320 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arixgry_ 1 Opublikowano 23 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2020 6 minut temu, PanMaruda napisał: zależy w jaki sposób ma się to odbywać: mamy kilkadziesiąt kombinacji umieszczania przedmiotu w slocie, np. upuszczenie całości z kursora (leftclick) upuszczenie sztuki z kursora (rightclick) przerzucenie z użyciem shifta przerzucenie całości z użyciem shifta przeciągnięcie prawym i rozłożenie po sztuce w kilku slotach przeciągnięcie lewym i rozłożenie równej ilości w slotach niestety nie da się tego jednoznacznie określić i opisać eventem jest to po prostu kombinacja dwóch eventów inventory click i inventory drag (niedostępny w czystym skripcie) oraz wszystkich akcji i rodzajów kliknięć. Jako rozwiązanie mogę ci zaproponować wykorzystanie wydarzenia inventory click i sprawdzania w nim inventory action - ono pozwoli ci pobrać informacje o wkładaniu lub wyciąganiu przedmiotu - jednakże informuję że nie działa to tak jak powinno i dość często się buguje. jeżeli chcesz popatrzeć w kod to odsyłam do mojego skryptu mGUI (link w sygnaturze pod tym komentarzem) Umieszczenie danego przedmiotu za pomocą "puszczenie całości z kursora (leftclick)" oraz "przerzucenie z użyciem shifta " na przykład (miecz, kilof lub wędka) w danym slocie w tym przypadku (13). Po umieszczeniu przedmiotu aktywuje się {,,,::%player%::,,,} a o zabraniu jego dezaktywuje... Dzięki za podpowiedź chętnie sprawdzę A i jeszcze jedno co to za dodatek? "inventory drag (niedostępny w czystym skripcie)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
arixgry_ 1
Witam potrzebuję czysto naukowo (Nie mogę nigdzie tego znaleźć) event na umieszczenie czegoś w gui.
Wersja gry 1.16.3
Wersja skript 2.5
Przykład: Gdy grasz umieści item na slocie 4 w gui o nazwie (...) wykonuje się komenda
Z góry dzięki za pomoc
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi