Czoper 2 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Cześć, mam pytanie, czy jest możliwość w sk zablokowania generowania się end city gateway. Jeżeli tak czy ktoś mógłby mi napisać skrypt na to albo pomóc w napisaniu. (Jest to na starej wersji pluginu skript) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Czoper napisał: Cześć, mam pytanie, czy jest możliwość w sk zablokowania generowania się end city gateway. Jeżeli tak czy ktoś mógłby mi napisać skrypt na to albo pomóc w napisaniu. (Jest to na starej wersji pluginu skript) W Skript'cie lepiej tego nie robić, gdyż spowodowałoby to masowe lagi. Użyj w tym celu generatora mapy, który ma właśnie wyłączony blok end city gateway, tutaj może się przydać plugin TerrainControl. Tutaj również możliwy do użycia jest EpicWorldGenerator. Edytowane 13 listopada 2020 przez Kormic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper 2 Opublikowano 13 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 4 godziny temu, Kormic napisał: W Skript'cie lepiej tego nie robić, gdyż spowodowałoby to masowe lagi. Użyj w tym celu generatora mapy, który ma właśnie wyłączony blok end city gateway, tutaj może się przydać plugin TerrainControl. Tutaj również możliwy do użycia jest EpicWorldGenerator. No spoko, tylko cała mapa jest już używana, jedyne jaki teren nie jest wygenerowany to właśnie end i teraz nasuwa się kolejne pytanie czy przez EWG czy TerrainControl nie wpłynie jakoś na obecne światy, gdzie ludzie wybudowali już sobie domy i w ogóle Albo chociaż blokowanie teleportowania się poprzez End City Gateway Łączę posty. Notatka dodana przez CountingDogs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 40 minut temu, Czoper napisał: Albo chociaż blokowanie teleportowania się poprzez End City Gateway W takim wypadku wystarczy prosty skrypt. on player portal: cancel event Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper 2 Opublikowano 13 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Godzinę temu, Kormic napisał: W takim wypadku wystarczy prosty skrypt. on player portal: cancel event Dalej mnie teleportuje do end city Godzinę temu, Kormic napisał: Ach tak, przecież portal do endu właściwie nie jest tym samym co gateway... Znalazłem w dokumentacji przyczynę teleportacji 'gateway'. Zobacz czy zadziała poprawnie. on teleport: teleport cause is gateway cancel event Nie działało prawdopodobnie bo miałem OP XD. Dzięki wielkie za pomoc, można zamknąć Łączę posty. Notatka dodana przez CountingDogs Kormic 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Kormic 1921 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 3 minuty temu, Czoper napisał: Dalej mnie teleportuje do end city Ach tak, przecież portal do endu właściwie nie jest tym samym co gateway... Znalazłem w dokumentacji przyczynę teleportacji 'gateway'. Zobacz czy zadziała poprawnie. on teleport: teleport cause is gateway cancel event Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CountingDogs 130 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Czoper 2
Cześć, mam pytanie, czy jest możliwość w sk zablokowania generowania się end city gateway. Jeżeli tak czy ktoś mógłby mi napisać skrypt na to albo pomóc w napisaniu. (Jest to na starej wersji pluginu skript)
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi