P4vl0vskyyy 0 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 (edytowane) Hej! Zrobiłem sobie skrypt i jakoś mi nie działa to: if arg 1 is not set: send "&4&lUwaga! &czle wpisano polecenie! poprawne uzycie &e/bug <opis buga> " to player może mi ktoś pomóc? Edytowane 12 listopada 2020 przez CountingDogs Wstawiam w code Notatka dodana przez CountingDogs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 (edytowane) 4 godziny temu, P4vl0vskyyy napisał: Hej! Zrobiłem sobie skrypt i jakoś mi nie działa to: if arg 1 is not set: send "&4&lUwaga! &czle wpisano polecenie! poprawne uzycie &e/bug <opis buga> " to player może mi ktoś pomóc? Co ja mam niby wywnioskować z dwóch linijek? Pokaż skrypt, podaj ewentualne błędy, podaj również wersję Skripta, wersję serwera oraz silnik serwera. Edytowane 12 listopada 2020 przez CountingDogs Wstawiam w code Notatka dodana przez CountingDogs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 P4vl0vskyyy 0 Opublikowano 12 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Kormic napisał: Co ja mam niby wywnioskować z dwóch linijek? Pokaż skrypt, podaj ewentualne błędy, podaj również wersję Skripta, wersję serwera oraz silnik serwera. a no sory to więc tak: command /bug <text>: trigger: if arg 1 is set: **tutaj byl kod ale juz nie ma (╯°□°)╯︵ ┻━┻** if arg 1 is not set: send "&4&lUwaga! &czle wpisano polecenie! poprawne uzycie &e/bug <opis buga> " to player i właśnie jak ktoś napisze sam /bug to nie wyświetla mu tego "&4&lUwaga! &czle wpisano polecenie! poprawne uzycie &e/bug <opis buga> " wersja mc : 1.12.2 paper spigot wersja skriptu : 2.5 Edytowane 12 listopada 2020 przez CountingDogs Wstawiam w code Notatka dodana przez CountingDogs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 9 minut temu, P4vl0vskyyy napisał: a no sory to więc tak: Problem leży w pierwszej linijce skryptu, mianowicie argument nr 1 jest obowiązkowy, więc jeżeli go nie podasz, komenda nie zadziała. # Poprawna wersja: command /bug [<text>]: Nawiasy kwadratowe oznaczają opcjonalność argumentu, natomiast ich brak jego wymaganie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 P4vl0vskyyy 0 Opublikowano 12 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 Dobra teraz działa, dzięki wielkie. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CountingDogs 131 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
P4vl0vskyyy 0
Hej! Zrobiłem sobie skrypt i jakoś mi nie działa to:
może mi ktoś pomóc?
Wstawiam w code
Notatka dodana przez CountingDogs
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi