Skocz do zawartości
  • 0

YAML-List sprawdzanie

Jaczup
 Udostępnij

Pytanie

Cześć! Mam pytanie jak zrobić, żeby skrypt sprawdzał czy w yaml list znajduje się więcej niż 2 linijki jeżeli tak robi jakąś czynność jeżeli nie nie przepuszcza

Chodzi mi o to:

przykladowa:

- "1"

- "1"

Edytowane przez CountingDogs
CountingDogs

Poprawiam formatowanie.

Notatka dodana przez CountingDogs

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, KQPL napisał:

Cześć! Mam pytanie jak zrobić, żeby skrypt sprawdzał czy w yaml list znajduje się więcej niż 2 linijki jeżeli tak robi jakąś czynność jeżeli nie nie przepuszcza

Użyj w tym celu dodatku skript-yaml. Dokumentację znajdziesz na stronie SkriptHuba wraz z odpowiedzią na twoje pytanie.

• 0
4 godziny temu, Kormic napisał:

Użyj w tym celu dodatku skript-yaml. Dokumentację znajdziesz na stronie SkriptHuba wraz z odpowiedzią na twoje pytanie.

I tam niby sprawdza yaml listę?

Poza to nie jest na wersję 1.16.3 na której mam serwer

CountingDogs

Łączę posty.

Notatka dodana przez CountingDogs

• 0
Teraz, KQPL napisał:

I tam niby sprawdza yaml listę?

Ten dodatek pozwala na przechytywanie i zapisywanie różnych wartości YAML. Sprawdzanie listy na pewno również będzie możliwe. Dodam, że na SkriptHubie znajdziesz również poradnik dot. używania skript-yaml.

2 minuty temu, KQPL napisał:

No widzisz, nawet o tym nie wspomniałeś... W takim razie możliwie najlepszy dodatek skript-yaml oraz SkUtilities odpadają. W takim wypadku pozostaje ci albo SkQuery, albo Skellett. Ich dokumentację również znajdziesz na SkriptHub.

• 0
26 minut temu, KQPL napisał:

ale co to zmienia że nie pisze w nim że wspiera 1.16.3? Testowałeś ten plugin, że wiesz że nie działa?

skript-yaml jak sama nazwa wskazuje zajmuje się tylko plikami yaml - plikami konfiguracyjnymi - czymś niezależnym od posiadanej wersji minecrafta - dopóki Skript nie zmieni swojego systemu zmiennych albo API do tworzenia składni (a nie zmieni) to skript-yaml czy też SkUtilities nie ma prawa nie działać na jakiejkolwiek wersji, amen.

• 0
2 godziny temu, PanMaruda napisał:

ale co to zmienia że nie pisze w nim że wspiera 1.16.3? Testowałeś ten plugin, że wiesz że nie działa?

skript-yaml jak sama nazwa wskazuje zajmuje się tylko plikami yaml - plikami konfiguracyjnymi - czymś niezależnym od posiadanej wersji minecrafta - dopóki Skript nie zmieni swojego systemu zmiennych albo API do tworzenia składni (a nie zmieni) to skript-yaml czy też SkUtilities nie ma prawa nie działać na jakiejkolwiek wersji, amen.

No ok, ale ja nie rozumiem tych dokumentacji...