Mam problem, otoz czesc zmiennych nie zapisuje mi sie. (Usuwaja sie po restarcie)
Przykladowy kod na enderchesty:
on right click on ender chest:
cancel event
EnderChest(player)
command /ec:
trigger:
if player has permission "vip":
EnderChest(player)
function EnderChest(gracz:player):
if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} is not set:
send "&7Poziom twojej rangi jest zbyt niski aby otworzyc enderchest" to {_gracz}
stop
if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Drewno":
send "&7Poziom twojej rangi jest zbyt niski aby otworzyc enderchest" to {_gracz}
stop
if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Kamien":
set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Kamien]"
set {_wielkosc} to 1
if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Zelazo":
set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Zelazo]"
set {_wielkosc} to 2
if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Zloto":
set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Zloto]"
set {_wielkosc} to 3
if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Diament":
set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Diament]"
set {_wielkosc} to 4
if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Emerald":
set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Emerald]"
set {_wielkosc} to 5
if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Netheryt":
set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Netheryt]"
set {_wielkosc} to 6
open chest inventory with {_wielkosc} rows named "%{_Nazwa}%" to {_gracz}
set {_n} to 0
loop {memees.backpacks.items.%{_gracz}%::*}:
set slot {_n} of {_gracz}'s current inventory to loop-value
add 1 to {_n}
set {memees.backpacks.open::%{_gracz}%} to true
on inventory close:
if {memees.backpacks.open::%player%} is set:
loop 54 times:
set {memees.backpacks.items.%player%::%loop-number - 1%} to slot "%loop-number - 1%" parsed as an integer of current inventory of player
delete {memees.backpacks.open::%player%}
Podobnie jest z loot boxami
Tyle ze tam miesza mi sie wszystko z nie wiadomo czym (Wyglada to jak ekwipunki graczy)
A zasada dzialania jest podobna jak ta z enderchestow
Pytanie
Cinu2421 22
Witam.
Mam problem, otoz czesc zmiennych nie zapisuje mi sie. (Usuwaja sie po restarcie)
Przykladowy kod na enderchesty:
on right click on ender chest: cancel event EnderChest(player) command /ec: trigger: if player has permission "vip": EnderChest(player) function EnderChest(gracz:player): if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} is not set: send "&7Poziom twojej rangi jest zbyt niski aby otworzyc enderchest" to {_gracz} stop if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Drewno": send "&7Poziom twojej rangi jest zbyt niski aby otworzyc enderchest" to {_gracz} stop if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Kamien": set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Kamien]" set {_wielkosc} to 1 if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Zelazo": set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Zelazo]" set {_wielkosc} to 2 if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Zloto": set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Zloto]" set {_wielkosc} to 3 if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Diament": set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Diament]" set {_wielkosc} to 4 if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Emerald": set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Emerald]" set {_wielkosc} to 5 if {Ranga%{ExpPoziom.%{_gracz}%}%} contains "Netheryt": set {_nazwa} to "EnderChest rangi [Netheryt]" set {_wielkosc} to 6 open chest inventory with {_wielkosc} rows named "%{_Nazwa}%" to {_gracz} set {_n} to 0 loop {memees.backpacks.items.%{_gracz}%::*}: set slot {_n} of {_gracz}'s current inventory to loop-value add 1 to {_n} set {memees.backpacks.open::%{_gracz}%} to true on inventory close: if {memees.backpacks.open::%player%} is set: loop 54 times: set {memees.backpacks.items.%player%::%loop-number - 1%} to slot "%loop-number - 1%" parsed as an integer of current inventory of player delete {memees.backpacks.open::%player%}Podobnie jest z loot boxami
Tyle ze tam miesza mi sie wszystko z nie wiadomo czym (Wyglada to jak ekwipunki graczy)
A zasada dzialania jest podobna jak ta z enderchestow
Edytowane przez Cinu2421Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/42719-czesc-zmiennych-sie-nie-zapisuje/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi