Skocz do zawartości
  • 0

ŁATWY SKRYPT NA UHC

mihv
 Udostępnij

Pytanie

Hejka, interesuje mnie latwy skrypt na "UHC" w ktorym:

- Po wpisaniu komendy /start, wszystkich graczy przeteleportuje w losowe kordy 300x300

- Wraz z wpisaniem komendy i tepnieciu graczy, pojawi sie border (nie musi byc autorski, moze byc z jakiegos innego pluginu) lecz nie bedzie sie narazie zmniejszal

- Po 10minutach wlaczy sie pvp i border zacznie sie zmniejszac do kordow 200x200 do 20 minuty.

- Po 20minutach tepnie kazdego gracza na dokladne kordy (np. 900x900) i wylaczy sie pvp na 10sekund, po 10 sekundach wlaczy)

- Ostatni kto zostanie zywy, wygrywa 

- Kto umrze, dostaje tryb spectatora 

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Godzinę temu, mihv napisał:

Hejka, interesuje mnie latwy skrypt na "UHC" w ktorym:

- Po wpisaniu komendy /start, wszystkich graczy przeteleportuje w losowe kordy 300x300

- Wraz z wpisaniem komendy i tepnieciu graczy, pojawi sie border (nie musi byc autorski, moze byc z jakiegos innego pluginu) lecz nie bedzie sie narazie zmniejszal

- Po 10minutach wlaczy sie pvp i border zacznie sie zmniejszac do kordow 200x200 do 20 minuty.

- Po 20minutach tepnie kazdego gracza na dokladne kordy (np. 900x900) i wylaczy sie pvp na 10sekund, po 10 sekundach wlaczy)

- Ostatni kto zostanie zywy, wygrywa 

- Kto umrze, dostaje tryb spectatora 

Szczerze po raz pierwszy bawię się w ustawianie bordera poprzez Skript, ale proszę. Wymagany minimum Skript 2.3+, zalecany natomiast jest Skript 2.5+. Dodatkowo wymagany dodatek skript-mirror, bądź skript-reflect (drugi jest ulepszoną wersją pierwszego).

Funkcja getRandomLoc() jest autorstwa użytkownika ZiemniaQ.

Na górze skryptu (w sekcji 'options') umieściłem małą konfigurację działania skryptu. Jeżeli chcesz zmienić permisję od komendy /start, robisz to w linijce 30. Natomiast jeżeli chcesz zmienić wiadomości w skrypcie, zaglądasz do kodu i zmieniasz to w zależności od twoich upodobań.
Edytowane przez Kormic

• 0
3 minuty temu, mihv napisał:

Mam kilka błędow 16 errorow, moze dalbym ci pasy na serwerze i winscp by to sprawniej poszło? :D

Pokaż po prostu te błędy. Podaj wersję serwera, silnik serwera, wersję Skripta oraz wszystkie posiadane dodatki do Skripta.

• 0
Godzinę temu, Kormic napisał:

Podałem wyżej wymagania skryptu. Najpewniej ich nie spełniasz.

Wszystko już działa, dziękuje 

( następnym razem bardziej się wczytam )

Godzinę temu, Kormic napisał:

Podałem wyżej wymagania skryptu. Najpewniej ich nie spełniasz.

@Kormic Pytanie co do tego skryptu, a umiałbyś zrobić, żeby border się zmniejszał?

Nieaktywny

Łączę posty.