Neymi 0 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 Witam. Chciałbym aby ktoś pomógł mi w napisaniu skryptu na zmianę komend. Poniżej dałem komendy i ich zmienione odpowiedniki. /ps hide - /dzialka ukryj /ps unhide - /dzialka pokaz /ps add [nick gracza] - /dzialka dodaj [nick gracza] /ps remove [nick gracza] - /dzialka wyrzuc [nick gracza] /ps count - /dzialka licznik /ps name [nazwa] - /dzialka nazwij [nazwa] /ps unclaim - /dzialka zniszcz /ps view - /dzialka granice /ps merge - /dzialka polacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 Ja to kiedyś w mycommand robiłem. Więc Ci to polecam, chociaż nie jest najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#29721 19 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 (edytowane) Nie można zmieniać nazwy komend w Skript. Edytowane 3 listopada 2020 przez nof Poprawiam literówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Neymi 0 Opublikowano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 3 minuty temu, nof napisał: Nie można zmieniać nazwy komend w Skript. z Tego co wiem jest możliwość zmieniania komend skryptą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#29721 19 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 (edytowane) 5 minut temu, Neymi napisał: z Tego co wiem jest możliwość zmieniania komend skryptą Może chodzi Ci o coś takiego. on command: if command is "dzialka ukryj": cancel the event make player execute "ps hide" Edytowane 3 listopada 2020 przez nof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Neymi 0 Opublikowano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 1 minutę temu, nof napisał: Może chodzi Ci o coś takiego, ale to i tak nie zadziała jeśli chodzi o zmianę nazwy. on command: if command is "ps hide": cancel the event make player execute "dzialka ukryj" No o coś takiego, ale napewno nie da się z argumentami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#29721 19 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 2 minuty temu, Neymi napisał: No o coś takiego, ale napewno nie da się z argumentami? Powiedz mi co chcesz zrobić? trochę więcej informacji by się przydało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 618 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 3 minuty temu, Neymi napisał: No o coś takiego, ale napewno nie da się z argumentami? wszystko się da, ale ja bym np. nie chciał mieć tego zrobionego w taki sposób. Z tego co się orientuję to w tym pluginie da się zmieniać i dodawać aliasy komend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Neymi 0 Opublikowano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 Teraz, PanMaruda napisał: wszystko się da, ale ja bym np. nie chciał mieć tego zrobionego w taki sposób. Z tego co się orientuję to w tym pluginie da się zmieniać i dodawać aliasy komend. Chodzi ci o tą opcję w configu? Tylko najbardziej mi chodzi o spolszczenie komend, i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#29721 19 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 (edytowane) 6 minut temu, Neymi napisał: Chodzi ci o tą opcję w configu? Tylko najbardziej mi chodzi o spolszczenie komend, i tyle. 1 minutę temu, PanMaruda napisał: command dzialka <string> [<string>]: trigger: if arg 1 is "ukryj": execute player command "ps hide %arg 2%" else if arg 1 is "unhide": execute player command (...) else if (...) (...) else: send "nie ma takiego argumentu" #albo execute player command "ps help" Hmm, w sumie też fajny sposób Edytowane 3 listopada 2020 przez nof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 618 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 command dzialka <string> [<string>]: trigger: if arg 1 is "ukryj": execute player command "ps hide %arg 2%" else if arg 1 is "unhide": execute player command (...) else if (...) (...) else: send "nie ma takiego argumentu" #albo execute player command "ps help" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Neymi 0 Opublikowano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 12 minut temu, PanMaruda napisał: command dzialka <string> [<string>]: trigger: if arg 1 is "ukryj": execute player command "ps hide %arg 2%" else if arg 1 is "unhide": execute player command (...) else if (...) (...) else: send "nie ma takiego argumentu" #albo execute player command "ps help" a jak np chce dodać komendę /ps add [] to w miejscu [] musi być nick gracza, zrobiłbyś coś w tym stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 618 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 1 minutę temu, Neymi napisał: a jak np chce dodać komendę /ps add [] to w miejscu [] musi być nick gracza, zrobiłbyś coś w tym stylu? to już sobie plugin sprawdzi - ty tylko uzupełnij skrypt według wzoru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Neymi 0 Opublikowano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 1 minutę temu, PanMaruda napisał: to już sobie plugin sprawdzi - ty tylko uzupełnij skrypt według wzoru Tak jest w pluginie, jest komenda /ps add [nick] a ja w skrypcie chciałbym zamienić na /dzialka dodaj [nick] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 618 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 2 minuty temu, Neymi napisał: Tak jest w pluginie, jest komenda /ps add [nick] a ja w skrypcie chciałbym zamienić na /dzialka dodaj [nick] no ale czego nie rozumiesz? Masz wszystkie te komendy wpisać do skryptu tak jak ci wzór podałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Neymi 0 Opublikowano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 (edytowane) 23 godziny temu, PanMaruda napisał: no ale czego nie rozumiesz? Masz wszystkie te komendy wpisać do skryptu tak jak ci wzór podałem Chodzi mi o to że jest komenda /ps add [gracz] to na końcu jest argument, więc jeśli wpiszę if arg 1 is "dodaj [tutaj cos jeszcze musi być, jak wpisuje %arg 2% to mi nie działa] ": execute player command "ps hide %arg 2%" Edytowane 4 listopada 2020 przez CountingDogs Wstawiam w code Notatka dodana przez CountingDogs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 (edytowane) 22 godziny temu, Neymi napisał: Chodzi mi o to że jest komenda /ps add [gracz] to na końcu jest argument, więc jeśli wpiszę if arg 1 is "dodaj [tutaj cos jeszcze musi być, jak wpisuje %arg 2% to mi nie działa] ": execute player command "ps hide %arg 2%" Tutaj nic nie musi być, samo "dodaj" wystarczy. Edytowane 4 listopada 2020 przez CountingDogs Wstawiam w code Notatka dodana przez CountingDogs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Neymi 0 Opublikowano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 no a niżej mam wpisać %arg 2%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 2 minuty temu, Neymi napisał: no a niżej mam wpisać %arg 2%? Pan Maruda dał ci przykład co do "ps hide". Sugeruj się tym i nie kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Neymi 0 Opublikowano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: Pan Maruda dał ci przykład co do "ps hide". Sugeruj się tym i nie kombinuj. Tylko że mi to nie działa, a ja bym chciał przykład do komendy z tym co ma wpisać gracz, np /ps add [nick] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 618 Opublikowano 3 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2020 2 minuty temu, Neymi napisał: Tylko że mi to nie działa, a ja bym chciał przykład do komendy z tym co ma wpisać gracz, np /ps add [nick] robisz to WSZĘDZIE TAK SAMO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Neymi 0
Witam. Chciałbym aby ktoś pomógł mi w napisaniu skryptu na zmianę komend. Poniżej dałem komendy i ich zmienione odpowiedniki.
/ps hide - /dzialka ukryj
/ps unhide - /dzialka pokaz
/ps add [nick gracza] - /dzialka dodaj [nick gracza]
/ps remove [nick gracza] - /dzialka wyrzuc [nick gracza]
/ps count - /dzialka licznik
/ps name [nazwa] - /dzialka nazwij [nazwa]
/ps unclaim - /dzialka zniszcz
/ps view - /dzialka granice
/ps merge - /dzialka polacz
23 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi