DeepesT 10 Opublikowano 21 października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 października 2020 Witam mam dylemat jak zrobić aby komenda /pomoc i po spacji jak wpiszemy cokolwiek działała i wyświetlała Pomoc servera z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 21 października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 października 2020 Teraz, DeepesT napisał: Witam mam dylemat jak zrobić aby komenda /pomoc i po spacji jak wpiszemy cokolwiek działała i wyświetlała Pomoc servera z góry dziękuję Po prostu sprawdź czy args[0] jest nullem. Jeśli jest ustawiony, to wykonujesz dalszy kod i tyle. DeepesT 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 21 października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 października 2020 3 godziny temu, Kormic napisał: Po prostu sprawdź czy args[0] jest nullem. Jeśli jest ustawiony, to wykonujesz dalszy kod i tyle. Jak spróbujemy pobrać args[0] z pustej tablicy rzuci IndexOutOfBounds, należy sprawdzić długość tablicy. (tablica.length) Kormic i nof 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 159 Opublikowano 21 października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 października 2020 Właściwie to nie musisz sprawdzać nic, jedynie tworzysz komendę i ignorujesz wszelkie argumenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Queito 104 Opublikowano 21 października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 października 2020 Polecam skorzystać z publicznych i darmowych poradników na temat javy niż tworzyć setki tysięcy kolejnych postów AntyWarn Jak kolega wyżej, nic kompletnie nie musisz dopisywać - jeżeli chcesz aby była komenda typu /pomoc vip, to po prostu sprawdzasz if(args.length != 0 && args[0].equals("vip)) { (dalsza czesc kodu) } Pisane z pamieci Mozliwe, ze beda bledy ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
DeepesT 10
Witam mam dylemat jak zrobić aby komenda /pomoc i po spacji jak wpiszemy cokolwiek działała i wyświetlała Pomoc servera z góry dziękuję
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi