xRealDie_ 1 Opublikowano 20 października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 października 2020 Po wpisaniu /p ilosc powinno mi pokazywać stan moich punktów, ale zamiast tego pokazuje <none>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 616 Opublikowano 20 października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 października 2020 skoro zmiennej nigdzie nie zdefiniowałeś to jak ma ci cokolwiek wyświetlić? Musisz nadać zmiennej jakąś wartość, żeby później móc coś na niej działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 20 października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 października 2020 1 godzinę temu, xRealDie_ napisał: Po wpisaniu /p ilosc powinno mi pokazywać stan moich punktów, ale zamiast tego pokazuje <none>. 1. Nie wiem czy gdzieś ustawiłeś tę zmienną {p.points}, zakładam, że tak. 2. Zauważ, że próbujesz odejmować 'arg 2' od tej zmiennej, tymczasem 'arg 2' jest tekstem. Musi to wyglądać w ten sposób: add (arg 2 parsed as number) to {p.points} Tak samo sprawa wygląda z odejmowaniem. 3. Wspomnę jeszcze o jednej rzeczy. send "&c>> &7Do twojego konta dodano &4%arg 2%" Mam na myśli dokładniej fragment "do twojego konta". Jeżeli każdy gracz ma mieć własne konto, to raczej używa się zagnieżdżanych zmiennych (z ang. "nest variables"). Są to zmienne, której nazwy zawierają wartości danych wyrażeń. Przykładowo: {kasa::%player%} # Tutaj %player% jest tą zagnieżdżaną zmienną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 20 października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 października 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
xRealDie_ 1
Po wpisaniu /p ilosc powinno mi pokazywać stan moich punktów, ale zamiast tego pokazuje <none>.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi