Skocz do zawartości
  • 0

Problem przy Pierwszym Pluginie

DeepesT

Pytanie

Witam dopiero zaczynam z pluginami ale już napotykam na problem gdyż mam o to taki podstawowy kod potem tworzę plik o nazwie plugin.yml i tam wprowadzam informacje i tam gdzie mam Main to co mam wpisać ? oraz jak już wszystko mam i zapisze plugin to on nie wyświetla mi się pod /plugins Z góry dziękuję za Pomoc 

https://skript.pl/temat/42171-problem-przy-pierwszym-pluginie/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Godzinę temu, DeepesT napisał:

Witam dopiero zaczynam z pluginami ale już napotykam na problem gdyż mam o to taki podstawowy kod potem tworzę plik o nazwie plugin.yml i tam wprowadzam informacje i tam gdzie mam Main to co mam wpisać ? oraz jak już wszystko mam i zapisze plugin to on nie wyświetla mi się pod /plugins Z góry dziękuję za Pomoc

Tak jak kolega wyżej powiedział, problem tkwi w tym, że nie podałeś ścieżki do głównej klasy.

Linijka nr 3 w plugin.yml powinna wyglądać tak:

main: Paczka.bukkit.org.Main

Co do samej nazwy package'a mam dwa zastrzeżenia:

1. Nazwa package'a zawiera jedynie małe litery. Nie jest to obowiązkowe, ale zalecane, gdyż pozwala na uniknięcie konfliktów chociażby z nazwami klas.

2. Package powinien mieć odwrócony adres twojej domeny. Jeżeli takowej nie posiadasz, wzór wygląda następująco:

# Wzór:
me.[nick].[nazwa projektu]

# Przykład:
me.deepest.onenable

Należy pamiętać o tym, aby w dwóch różnych projektach nazwy package'y nie były takie same, gdyż może dojść do nieprzewidywanego konfliktu i przy tym wywali zapewne exceptiona.

Jeszcze co do samego kodu, nad metodą onEnable() brakuje '@Override'.

EDIT:

Mam nadzieję, że nie popełniłeś błędu na poziomie złej wersji kompilatora czy też braku plugin.yml w pliku .jar.

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/42171-problem-przy-pierwszym-pluginie/#findComment-264427

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...