Skocz do zawartości
  • 0

Problem z wyjmowanie itemów w inventory podczas otwartego gui /depozyt

Pytanie

Witam tak jak w temacie mam problem za chiny nie mogę zablokować przemieszczania itemów w inventory podczas otwartego /depozyt a jak zablokuje to gdy mam pod /depozyt na slocie nr 1 nr refila i do tego przypisaną komendę to jak otworzę /craftingi i kliknę na slot nr 1 to traktuje mi jak gui z depozytu czyli wykonuje się komendą z Góry dziękuję Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/42161-problem-z-wyjmowanie-item%C3%B3w-w-inventory-podczas-otwartego-gui-depozyt/

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
2 minuty temu, DeepesT napisał:

Witam tak jak w temacie mam problem za chiny nie mogę zablokować przemieszczania itemów w inventory podczas otwartego /depozyt a jak zablokuje to gdy mam pod /depozyt na slocie nr 1 nr refila i do tego przypisaną komendę to jak otworzę /craftingi i kliknę na slot nr 1 to traktuje mi jak gui z depozytu czyli wykonuje się komendą z Góry dziękuję Pozdrawiam.

A gdzie kod? Pokaż go, bez niego nie będę ci w stanie pomóc.

Edytowane przez Kormic
  • 0
Teraz, DeepesT napisał:

wyslę na priv ok ?

Wyślij tutaj. Ktoś będzie miał podobny problem i co? Ma do mnie lub do ciebie później napisać na priv?

• 0
5 minut temu, DeepesT napisał:

Upewnij się, że te dwa GUI nie posiadają tej samej nazwy (title). Gdy już to zrobisz, w linijce nr 65 weź wyrażenie 'inventory name of player's current inventory' w procenty i cudzysłów.

EDIT:

Mimo wszystko skrypt powinien działać bez zarzutu, podejrzewam, że masz jakiś problem z porównaniami (comparisonami) w Skript'cie.

Edytowane przez Kormic
  • 0
6 godzin temu, Kormic napisał:

Upewnij się, że te dwa GUI nie posiadają tej samej nazwy (title). Gdy już to zrobisz, w linijce nr 65 weź wyrażenie 'inventory name of player's current inventory' w procenty i cudzysłów.

EDIT:

Mimo wszystko skrypt powinien działać bez zarzutu, podejrzewam, że masz jakiś problem z porównaniami (comparisonami) w Skript'cie.

skrypt działa super ale nie mogę tego zablokować nawet 

if "%inventory name of player's current inventory%" is not "{@depozyt-nazwa}":
        stop
    if clicked inventory is player's inventory:
        stop
    cancel event

Edytowane przez xNightPower_
Nieaktywny

Umieszczam kod w code.

• 0
21 minut temu, DeepesT napisał:

skrypt działa super ale nie mogę tego zablokować nawet 

if "%inventory name of player's current inventory%" is not "{@depozyt-nazwa}":
        stop
    if clicked inventory is player's inventory:
        stop
    cancel event

Czy warunek:

if name of player's current inventory is not "{@depozyt-nazwa}":
        stop

daje taki sam rezultat?

• 0
1 minutę temu, Kormic napisał:

Czy warunek:

if name of player's current inventory is not "{@depozyt-nazwa}":
        stop

daje taki sam rezultat?

jak najbardziej nie blokuje ale jak daje zamiast stop cancel event to jest problem iz np komende /craftingi klikam na slot nr 1 to traktuje mi jako slot nr 1 z depozytu

• 0
24 minuty temu, DeepesT napisał:

jak najbardziej nie blokuje ale jak daje zamiast stop cancel event to jest problem iz np komende /craftingi klikam na slot nr 1 to traktuje mi jako slot nr 1 z depozytu

Nic nie zmieniaj, zapewniam cię, że tam nie ma być 'cancel event'. To i 'stop' to są dwie całkowicie inne rzeczy.

Jeżeli nawet wykrywanie nazwy GUI u ciebie nie działa, podaj silnik serwera, jego wersję oraz wersję Skripta.

• 0

Nic nie zmieniaj, zapewniam cię, że tam nie ma być 'cancel event'. To i 'stop' to są dwie całkowicie inne rzeczy.

Jeżeli nawet wykrywanie nazwy GUI u ciebie nie działa, podaj silnik serwera, jego wersję oraz wersję Skripta.

Silnik servera Spingot 1.12.2 Wer skript: 2.5

• 0
9 minut temu, DeepesT napisał:

Silnik servera Spingot 1.12.2 Wer skript: 2.5

Sprawdzałeś również ten skrypt na /craftingi? Możliwe, że po jego stronie występuje błąd.

• 0
2 minuty temu, Kormic napisał:

Sprawdzałeś również ten skrypt na /craftingi? Możliwe, że po jego stronie występuje błąd.

ale własnie jak daje cancel event to wszystkie skryptu w gui mają ten sam problem ze sklot nr 1 traktują jako slot pod /depozyt

• 0
16 minut temu, DeepesT napisał:

ale własnie jak daje cancel event to wszystkie skryptu w gui mają ten sam problem ze sklot nr 1 traktują jako slot pod /depozyt

:facepalm:

Jeżeli zrobiłeś warunek, w którym jeżeli nazwa inventory się nie zgadza, to cancelujesz event...

• 0

:facepalm:

Jeżeli zrobiłeś warunek, w którym jeżeli nazwa inventory się nie zgadza, to cancelujesz event...

to jak to zrobić może pan dać przykład aby działało :) 

• 0
Teraz, DeepesT napisał:

to jak to zrobić może pan dać przykład aby działało :) 

Pokaż skrypt na /craftingi.