black26 0 Opublikowano 15 października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 października 2020 Witam. Wersja mc: 1.16.3 Tuske: 1.8.3 Wszystko działa pięknie do czasu aż wpisze /skript reload all wtedy tuske jakby przestaje działać.. czy je tez trzeba reload? jeśli tak to jak. (robię sklepy w gui i w momencie kiedy odświeżę skypt nagle z gui można wyjmować wszystkie ity a tuske nie reaguje) z góry dzięki :)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 616 Opublikowano 15 października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 października 2020 spróbuj użyć mojego skryptu mGUI (link w sygnaturze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Kormic 1 824 Opublikowano 15 października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 października 2020 4 godziny temu, black26 napisał: Witam. Wersja mc: 1.16.3 Tuske: 1.8.3 Wszystko działa pięknie do czasu aż wpisze /skript reload all wtedy tuske jakby przestaje działać.. czy je tez trzeba reload? jeśli tak to jak. (robię sklepy w gui i w momencie kiedy odświeżę skypt nagle z gui można wyjmować wszystkie ity a tuske nie reaguje) z góry dzięki :)! Skoro wersja 1.8.3, to rozumiem, że to jest patch od Pikachu. Cóż, TuSKe już wcześniej miało patch na wersję 1.12 od TukeNuke'a i nie działał szczególnie dobrze. Możliwe, że i ten patch zawiera pewne wady. Cóż, pytałeś o reloadowanie Skripta i TuSKe. Sprawdź czy reloadowanie pojedynczego skryptu również będzie miało ten sam efekt. Co do reloadowania TuSKe, z pewnością nie rób tego za pomocą komendy /reload, gdyż ta komenda przerywa działanie, a w niektórych nawet "uszkadza" wiele pluginów (tutaj Skript nie jest wyjątkiem). Poszukaj czy TuSKe nie zawiera jakiejś wbudowanej komendy przeznaczonej do jego przeładowywania. Jeśli takową znajdziesz, użyj jej i zobacz jak to będzie się zachowywało. Mimo wszystko na twoim miejscu nie szamotałbym się z tym dodatkiem, a poszukał jakiejś w miarę sensownej alternatywy (tutaj mam na myśli chociażby natywny Skript, czy też wyżej wspomniane mGUI Pana Marudy (tutaj nie mam wyrobionej opinii, gdyż nie korzystałem z dodatku)). Na pewno odradzam używanie SkQuery do formatowania GUI ze względu na liczne bugi związane z m.in. możliwością wykradania itemów z GUI nawet gdy rzekomo są zabezpieczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
black26 0
Witam.
Wersja mc: 1.16.3
Tuske: 1.8.3
Wszystko działa pięknie do czasu aż wpisze /skript reload all
wtedy tuske jakby przestaje działać.. czy je tez trzeba reload? jeśli tak to jak.
(robię sklepy w gui i w momencie kiedy odświeżę skypt nagle z gui można wyjmować wszystkie ity a tuske nie reaguje)
z góry dzięki :)!
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi