Skocz do zawartości
  • 0

Tuske i reload

black26
 Udostępnij

Pytanie

Witam.

Wersja mc: 1.16.3

Tuske: 1.8.3

Wszystko działa pięknie do czasu aż  wpisze /skript reload all

wtedy tuske jakby przestaje działać.. czy je tez trzeba reload? jeśli tak to jak.

(robię sklepy w gui i w momencie kiedy odświeżę skypt nagle z gui można wyjmować wszystkie ity a tuske nie reaguje)

z góry dzięki :)! 

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
4 godziny temu, black26 napisał:

Witam.

Wersja mc: 1.16.3

Tuske: 1.8.3

Wszystko działa pięknie do czasu aż  wpisze /skript reload all

wtedy tuske jakby przestaje działać.. czy je tez trzeba reload? jeśli tak to jak.

(robię sklepy w gui i w momencie kiedy odświeżę skypt nagle z gui można wyjmować wszystkie ity a tuske nie reaguje)

z góry dzięki :)! 

Skoro wersja 1.8.3, to rozumiem, że to jest patch od Pikachu. Cóż, TuSKe już wcześniej miało patch na wersję 1.12 od TukeNuke'a i nie działał szczególnie dobrze. Możliwe, że i ten patch zawiera pewne wady.

Cóż, pytałeś o reloadowanie Skripta i TuSKe. Sprawdź czy reloadowanie pojedynczego skryptu również będzie miało ten sam efekt. Co do reloadowania TuSKe, z pewnością nie rób tego za pomocą komendy /reload, gdyż ta komenda przerywa działanie, a w niektórych nawet "uszkadza" wiele pluginów (tutaj Skript nie jest wyjątkiem). Poszukaj czy TuSKe nie zawiera jakiejś wbudowanej komendy przeznaczonej do jego przeładowywania. Jeśli takową znajdziesz, użyj jej i zobacz jak to będzie się zachowywało.

Mimo wszystko na twoim miejscu nie szamotałbym się z tym dodatkiem, a poszukał jakiejś w miarę sensownej alternatywy (tutaj mam na myśli chociażby natywny Skript, czy też wyżej wspomniane mGUI Pana Marudy (tutaj nie mam wyrobionej opinii, gdyż nie korzystałem z dodatku)). Na pewno odradzam używanie SkQuery do formatowania GUI ze względu na liczne bugi związane z m.in. możliwością wykradania itemów z GUI nawet gdy rzekomo są zabezpieczone.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...