Skocz do zawartości
  • 0

Jak

Pan_Polcijant

Pytanie

Siema mam pytanie jak zrobić żeby po kliknięciu papieru z napisane "Powrót" wróciło do poprzedniej skrzynki?

Skrypt:

command /craft [<text>]:
    trigger:
        send "&0[&bF&eM&bC&0] &7Pomyślnie otworzyłeś &6craftingi&7!" to player
        open chest with 3 rows named "&2Craftingi" to player
        set slot (integers from 0 to  of player's current inventory to white stained glass pane named "polska&cgurom"
        set slot (integers from 18 to 26) of player's current inventory to red stained glass pane named "polska&cgurom"
        set slot 13 of player's current inventory to diamond pickaxe named "&4&lZaczarowany kilof"
on inventory click:
    if inventory name of player's current inventory is "&2Craftingi":
        cancel event
        if clicked slot is 13:
            open chest with 3 rows named "&4&lZaczarowany Kilof" to player
            set slot (integers from 3 to 5) of player's current inventory to iron block named "&7Blok złota"
            set slot 13 of player's current inventory to blaze rod named "&6Blaze Rod"
            set slot 22 of player's current inventory to blaze rod named "&6Blaze Rod"
            set slot 10 of player's current inventory to diamond pickaxe named "&4&lZaczarowany Kilof"
            set slot 26 of player's current inventory to paper named "Powrót"
on inventory click:
    if inventory name of player's current inventory is "&4&lZaczarowany Kilof":
        cancel event
        if clicked slot is 26:

Edytowane przez wiktorm12
wiktorm12

Dodaje w code

Notatka dodana przez wiktorm12

https://skript.pl/temat/42083-jak/

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
8 godzin temu, Pan_Polcijant napisał:

Siema mam pytanie jak zrobić żeby po kliknięciu papieru z napisane "Powrót" wróciło do poprzedniej skrzynki?

Wróciło do poprzedniej skrzynki? Co masz na myśl? Wnioskuję, że raczej twój problem nie leży w 'cancel event'.

https://skript.pl/temat/42083-jak/#findComment-263899

• 0
15 minut temu, Pan_Polcijant napisał:

Kormic chodzi mi o to żeby jak klikniesz papier nazwany "Powrót" to wróci do tej skrzynki o nazwie "Craftingi" Nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć

_xXCichyMleczXx_ Nie wiem o co chodzi za bardzo 

To jest wirtualne GUI, gdy je zamykasz, to te itemy znikają bezpowrotnie.

Mimo wszystko nadal nie rozumiem, co dokładnie masz na myśli. Nagraj jakieś wideo rozjaśniające sytuację abym wiedział jak ci mogę pomóc.

https://skript.pl/temat/42083-jak/#findComment-263911

• 0

Wytłumacze to najbardziej jak umiem.
Od początku mam skrypt który otwiera skrzynke:

KOD:

send "&0[&bF&eM&bC&0] &7Pomyślnie otworzyłeś &6craftingi&7!" to player
        open chest with 3 rows named "&2Craftingi" to player
        set slot (integers from 0 to of player's current inventory to white stained glass pane named "polska&cgurom"
        set slot (integers from 18 to 26) of player's current inventory to red stained glass pane named "polska&cgurom"
        set slot 13 of player's current inventory to diamond pickaxe named "&4&lZaczarowany kilof" on inventory click:
    if inventory name of player's current inventory is "&2Craftingi":         cancel event

SCREEN:

lxFBNks.png

Na środku jest "Zaczarowany Kilof" i jak klikne w ten zaczarowany kilof to otwiera się skrzynka z jego craftingiem:

KOD:

if clicked slot is 13:
            open chest with 3 rows named "&4&lZaczarowany Kilof" to player
            set slot (integers from 3 to 5) of player's current inventory to iron block named "&7Blok złota"
            set slot 13 of player's current inventory to blaze rod named "&6Blaze Rod"
            set slot 22 of player's current inventory to blaze rod named "&6Blaze Rod"
            set slot 10 of player's current inventory to diamond pickaxe named "&4&lZaczarowany Kilof"
            set slot 26 of player's current inventory to paper named "Powrót" on inventory click:
    if inventory name of player's current inventory is "&4&lZaczarowany Kilof":
        cancel event

SCREN:

k3owNmS.png

I chce zrobić tak ze jak klikniesz w papier z nazwą "Powrót" na slocie 26  to wróci do skrzynki do tej gdzie jest ten "Zaczarowany Kilof" na skrzynkę nazwaną "Craftingi" a ta ostatnia linijka kodu (21) bo próbowałem coś zrobić ale mi nie wyszło więc się zapytałem

Edytowane przez xNightPower_
Nieaktywny

Naprawiam formatowanie - usuwam czarny kolor tekstu z kodu, dodaję do nowego kodu (§2.2.2.3);

Linki - zamieniam linki w obrazy;

Staraj się, by formatowanie było poprawne, inaczej w przyszłości skończy się to karą punktową.

https://skript.pl/temat/42083-jak/#findComment-263919

• 0
15 minut temu, Pan_Polcijant napisał:

Wytłumacze to najbardziej jak umiem.

Czyli po prostu miałeś na myśli jak sprawić, aby po kliknięciu karteczki gracz powrócił do pierwszego okna? No to w takim razie po prostu wrzuć do warunku 'if clicked slot is 26:' taką linijkę:

execute player command "craft"

I tyle. Po problemie.

EDIT:

Jeśli nie chcesz widzieć niepotrzebnie wykonywanych komend w konsoli, daj otwieranie GUI o nazwie "Crafting" do funkcji. Mały przykład dla zrozumienia:

function openCraftingGUI(p: player):
	open chest with 3 rows named "test" to {_p}
	set slot 13 of {_p}'s current inventory to diamond named "&aTo działa!"

command /test:
	trigger:
		openCraftingGUI(player)

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/42083-jak/#findComment-263922

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...