Skocz do zawartości
  • 0

Problem oraz pytanie

Czoper
 Udostępnij

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, Czoper napisał:

Witam, czy jest jakiś sposób aby dodać %hour% do zmiennej np: {Timer.%player%}?

Jeżeli ta zmienna przechowuje wartość typu timespan, to można dodać godzinę do tej zmiennej.

add 1 hour to {Timer.%player%}

• 0
1 minutę temu, Kormic napisał:

Jeżeli ta zmienna przechowuje wartość typu timespan, to można dodać godzinę do tej zmiennej.

add 1 hour to {Timer.%player%}

No ok, to wiem, ale chodzi o to że np nie mogę dodać czasu aktualnego Unix'owego do zmiennej i nie wiem jak sobie z tym poradzić

• 0
1 minutę temu, Czoper napisał:
command /turbogive [<text>]:
	permission: turbo.give
	trigger:
		execute console command "/pex user %argument 1% timed add turbo 20 world"
        	set {turbotime.%player%} to %hour%
		add 1 hour to {turbotime.%player%}

Mam coś takiego

Czy te %hour% ma reprezentować obecną godzinę? Jeśli tak, to z jaką dokładnością (tylko godzina, godzina i minuty, godzina i minuty oraz sekundy itd.)?

• 0
Teraz, Czoper napisał:

Godziny i minuty

W takim razie źle to robisz, w Skript'cie %hour% oznacza po prostu jedną godzinę. Jeśli chcesz otrzymać godziny i minuty, musisz zapisać do zmiennej zmodyfikowaną zmienną %now%.

command /test:
	trigger:
		set {_turbotime} to now
		add 1 hour to {_turbotime}
		set {_turbotime} to {_turbotime} formatted as "HH:mm"
		send "%{_turbotime}%"

Dałem ci przykład, powinien pomóc.

• 0
3 minuty temu, Kormic napisał:

W takim razie źle to robisz, w Skript'cie %hour% oznacza po prostu jedną godzinę. Jeśli chcesz otrzymać godziny i minuty, musisz zapisać do zmiennej zmodyfikowaną zmienną %now%.

command /test:
	trigger:
		set {_turbotime} to now
		add 1 hour to {_turbotime}
		set {_turbotime} to {_turbotime} formatted as "HH:mm"
		send "%{_turbotime}%"

Dałem ci przykład, powinien pomóc.

[22:25:56] [Server thread/ERROR]: '{_turbotime} formatted as "HH:mm"' is not an entity type (dropv2.sk, line 281: set {_turbotime} to {_turbotime} formatted as "HH:mm"') :/ daje taki error

• 0
Teraz, Czoper napisał:

[22:25:56] [Server thread/ERROR]: '{_turbotime} formatted as "HH:mm"' is not an entity type (dropv2.sk, line 281: set {_turbotime} to {_turbotime} formatted as "HH:mm"') :/ daje taki error

Masz zapewne dość wiekową wersję Skripta. Podany przeze mnie przykład wymaga wersji minimum 2.2-dev31.

• 0
1 minutę temu, Kormic napisał:

Masz zapewne dość wiekową wersję Skripta. Podany przeze mnie przykład wymaga wersji minimum 2.2-dev31.

A gdzie mogę znaleźć taką wersję? Bo zawsze pobierałem tą z craftbukkita i większość co napisałem to działa xD

• 0
1 minutę temu, Czoper napisał:

A gdzie mogę znaleźć taką wersję? Bo zawsze pobierałem tą z craftbukkita i większość co napisałem to działa xD

Jeżeli masz serwer na 1.8.8 to Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

A jeżeli na wyższych wersjach to Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

• 0
Teraz, Czoper napisał:

1. Obecnie najlepszym forkiem Skripta jest fork od bensku. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

2. Do jego używania jest wymagany silnik Spigot bądź PaperSpigot (Paper), a na pewno nie CraftBukkit (Bukkit).

3. Wspiera on wersje pomiędzy 1.9.x, a 1.16.x (chociaż wsparcie dla 1.9 i 1.10 oraz zapewne 1.11 to już jest przeszłość, sam korzystam ze Spigota 1.12.2 wraz ze Skriptem 2.4.1).

• 0
19 minut temu, Kormic napisał:

1. Obecnie najlepszym forkiem Skripta jest fork od bensku. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

2. Do jego używania jest wymagany silnik Spigot bądź PaperSpigot (Paper), a na pewno nie CraftBukkit (Bukkit).

3. Wspiera on wersje pomiędzy 1.9.x, a 1.16.x (chociaż wsparcie dla 1.9 i 1.10 oraz zapewne 1.11 to już jest przeszłość, sam korzystam ze Spigota 1.12.2 wraz ze Skriptem 2.4.1).

teraz mi inny skrypt wysypało xD

on place of emerald ore:
	if player's tool is emerald ore named "&eGenerator Stone":
		send "&aPolozyles stoniarke!"
		add location of block to {stoniarka::*}
		set block to stone

on break of stone:
	loop {stoniarka::*}:
		if loop-value is location of target block:
			if player's tool is golden pickaxe:
				cancel event
				drop emerald ore named "&eGenerator Stone"
				set block to air
				remove location of block from {stoniarka::*}
			else:
				wait 3 seconds
				set block to stone

command /stoniarkadaj:
	trigger:
		give player emerald ore named "&eGenerator Stone"

wcześniej on działał na tamtym skripcie starym, a teraz nie chce ruszyć

• 0

Jeżeli @Kormic byś mógł mi to napisać pod tego starego skripta ze strony craftbukkita będę wdzięczny :D

EDIT: jest to wersja z 2014 roku, a doładniej 2.1.2, wiem że staroć, ale mi normalnie wszystko śmiga na nim

Edytowane przez Czoper

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...