dragon5585 3 Opublikowano 24 września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 września 2020 Witam. Mógłby ktoś poprawić mi ten skrypt: Chodzi o to że moby respią się bez ograniczeń. A chciałbym aby moby respiły się tak jak wpisze czyli jak np wpisze 10 mobow to ma być 10 a nie kilkaset. I to samo z Bossami tyle że jak zabije 1 bossa to dopiero po określonym czasie ma się zrespić Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41786-m%C3%B3g%C5%82by-kto%C5%9B-poprawi%C4%87-mi-ten-skrypt/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cinu2421 22 Opublikowano 24 września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 września 2020 (edytowane) 14 minut temu, dragon5585 napisał: Witam. Mógłby ktoś poprawić mi ten skrypt: Chodzi o to że moby respią się bez ograniczeń. A chciałbym aby moby respiły się tak jak wpisze czyli jak np wpisze 10 mobow to ma być 10 a nie kilkaset. I to samo z Bossami tyle że jak zabije 1 bossa to dopiero po określonym czasie ma się zrespić Szybciej bedzie jak powiesz jaka komende wpisujesz i ci tak respi bo to duzy skrypt if {_mapa} is "mapa1": # <-- Użyj znów wcześniej zdefiniowanej nazwy mapy. Jeśli nie chcesz żadnych opóźnień ustawiać, to po prostu usuń lub wyłącz z działania ten fragment kodu. set {_time} to "30 seconds" parsed as timespan if {_mapa} is "mapa2": set {_time} to "5 minutes" parsed as timespan if {_mapa} is "Zombie": set {_time} to "30 seconds" parsed as timespan if {_mapa} is "mapa1": # <-- Użyj znów wcześniej zdefiniowanej nazwy mapy. Jeśli nie chcesz żadnych opóźnień ustawiać, to po prostu usuń lub wyłącz z działania ten fragment kodu. set {_time} to "30 seconds" parsed as timespan if {_mapa} is "mapa2": set {_time} to "5 minutes" parsed as timespan if {_mapa} is "Zombie": set {_time} to "30 seconds" parsed as timespan # ####################################################################################### # # RPG MAPY/EXPOWISKA - GENERALNE USTAWIENIA # # # # Co ile sekund mają być spawnowane lub usuwane moby, aby liczba się zgadzała? # mobspawn-time: 3 # # # Ustaw maksymalną ilość spawnpointów, które można utworzyć dla każdego expowiska. # max-spawnpoints: 50 # # # ####################################################################################### # # RPG ITEMY & DROPY - GENERALNE USTAWIENIA # Wszystko chyba bedziesz mogl ustawic bez trudu Wystarczy ze bedziesz wyszukiwal w notatniku np slowa "spawn" nawet masz opisane wszystko Te setki mobow pewnie masz ustawione na expowiskach wystarczy ze znajdziesz ustawienie tego i zmienisz wartosc z np 100 na 10 Edytowane 24 września 2020 przez Cinu2421 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41786-m%C3%B3g%C5%82by-kto%C5%9B-poprawi%C4%87-mi-ten-skrypt/#findComment-261905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dragon5585 3 Opublikowano 24 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 września 2020 22 minuty temu, Cinu2421 napisał: Szybciej bedzie jak powiesz jaka komende wpisujesz i ci tak respi bo to duzy skrypt if {_mapa} is "mapa1": # <-- Użyj znów wcześniej zdefiniowanej nazwy mapy. Jeśli nie chcesz żadnych opóźnień ustawiać, to po prostu usuń lub wyłącz z działania ten fragment kodu. set {_time} to "30 seconds" parsed as timespan if {_mapa} is "mapa2": set {_time} to "5 minutes" parsed as timespan if {_mapa} is "Zombie": set {_time} to "30 seconds" parsed as timespan if {_mapa} is "mapa1": # <-- Użyj znów wcześniej zdefiniowanej nazwy mapy. Jeśli nie chcesz żadnych opóźnień ustawiać, to po prostu usuń lub wyłącz z działania ten fragment kodu. set {_time} to "30 seconds" parsed as timespan if {_mapa} is "mapa2": set {_time} to "5 minutes" parsed as timespan if {_mapa} is "Zombie": set {_time} to "30 seconds" parsed as timespan # ####################################################################################### # # RPG MAPY/EXPOWISKA - GENERALNE USTAWIENIA # # # # Co ile sekund mają być spawnowane lub usuwane moby, aby liczba się zgadzała? # mobspawn-time: 3 # # # Ustaw maksymalną ilość spawnpointów, które można utworzyć dla każdego expowiska. # max-spawnpoints: 50 # # # ####################################################################################### # # RPG ITEMY & DROPY - GENERALNE USTAWIENIA # Wszystko chyba bedziesz mogl ustawic bez trudu Wystarczy ze bedziesz wyszukiwal w notatniku np slowa "spawn" nawet masz opisane wszystko Te setki mobow pewnie masz ustawione na expowiskach wystarczy ze znajdziesz ustawienie tego i zmienisz wartosc z np 100 na 10 właśnie w tym problem że jak ustawiam po swojemu w tym skrypcie to nie działa tak jak powinno czyli coś w kodzie jest popierdzielone bo mam ustawione że np ma się respić 30 mobów a respi się nieskończoność ich Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41786-m%C3%B3g%C5%82by-kto%C5%9B-poprawi%C4%87-mi-ten-skrypt/#findComment-261906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cinu2421 22 Opublikowano 24 września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 września 2020 3 minuty temu, dragon5585 napisał: właśnie w tym problem że jak ustawiam po swojemu w tym skrypcie to nie działa tak jak powinno czyli coś w kodzie jest popierdzielone bo mam ustawione że np ma się respić 30 mobów a respi się nieskończoność ich Jutro zerkne jak bede miec czas bo teraz lece spac Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41786-m%C3%B3g%C5%82by-kto%C5%9B-poprawi%C4%87-mi-ten-skrypt/#findComment-261907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Helios1993 333 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 Użyj plugin mythicmobs. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/41786-m%C3%B3g%C5%82by-kto%C5%9B-poprawi%C4%87-mi-ten-skrypt/#findComment-261914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dragon5585 3
Witam. Mógłby ktoś poprawić mi ten skrypt:
Chodzi o to że moby respią się bez ograniczeń. A chciałbym aby moby respiły się tak jak wpisze czyli jak np wpisze 10 mobow to ma być 10 a nie kilkaset. I to samo z Bossami tyle że jak zabije 1 bossa to dopiero po określonym czasie ma się zrespić
https://skript.pl/temat/41786-m%C3%B3g%C5%82by-kto%C5%9B-poprawi%C4%87-mi-ten-skrypt/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi