PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 9 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2014 (edytowane) Witam, Tworzę serwer survival + gildie i chce zmodyfikować na nim TabListe. Pragnę aby ktoś z Was wyjaśnił mi krok po kroku na przykładach jak modyfikować poszczególne linijki TabListy jak stosować tam zmienne %player% itp. Oczywiście odpowiedzi będą nagradzane NAJ i lajkiem :D Edytowane 9 listopada 2014 przez PanNiedzwiadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan kk 42 Opublikowano 10 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2014 To skopiowałem z poradnika: on join: set {_Tab} to "tab" "{_Tab}".Tab.set{1, "&9Tablista"}; "{_Tab}".Tab.set{2, "&ew WildSk"}; "{_Tab}".Tab.set{3, "&2jest super!"}; "{_Tab}".Tab.send{player};No i tak: "tab" to będzie ID tablisty, a np. "...{1, ..." to będzie numer miejsca na tabliscie. Zaś dalej będzie treść. Robisz tutaj jakby tabliste, ustawiasz kolejne sloty i na koniec wyświetlasz graczowi. Jak dalej nie rozumiesz to skype: official.jan.kk ;) PanNiedzwiadek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 7331galaxy 1 Opublikowano 10 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2014 By łatwiej Ci było to na początek polecam zrobić tablistę z numerkami po kolei w pluginie "FunnyGuilds" który oferuje możliwość stworzenia własnej tablisty.Gdy zrobisz numerki to po prostu robisz sobie screena tego wszystkiego i po tych numerkach ustawiasz sobie wszystko.Ogólnie polecam plugin FunnyGuilds (autorstwa Dzikoyska, autora WILDSK) niż skrypt na tab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 10 listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2014 Zdążyłem już wczoraj się sam nauczyć -.- Teraz proszę o powiedzenie mi jak ustawić tam zmienna %player% i ILE jest osób na serwerze(nie lista osób tylko ilość w liczbie).Jak zrobić ile ktoś ma zabójstw i ile ma zgonów i ile ma hajsu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 10 listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2014 Refrescham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herhor67 916 Opublikowano 10 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2014 no to zamiast treści wsadzasz np."{_Tab}".Tab.set{1, "Twój nick to %player%"}; "{_Tab}".Tab.set{2, "Na serwerze jest %number of all players%"}; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanNiedzwiadek 170 Opublikowano 11 listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2014 no to zamiast treści wsadzasz np."{_Tab}".Tab.set{1, "Twój nick to %player%"}; "{_Tab}".Tab.set{2, "Na serwerze jest %number of all players%"};Em bo ktoś mi już ładnie wyjaśniał jak zrobić aby TabLista się nie resetowała jak ktoś wbije czy coś :PMógłby mi ktoś dać taki kod ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
PanNiedzwiadek 170
Witam,
Tworzę serwer survival + gildie i chce zmodyfikować na nim TabListe.
Pragnę aby ktoś z Was wyjaśnił mi krok po kroku na przykładach jak modyfikować poszczególne linijki TabListy jak stosować tam zmienne %player% itp.
Oczywiście odpowiedzi będą nagradzane NAJ i lajkiem :D
Edytowane przez PanNiedzwiadekOdnośnik do komentarza
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi