gnomq 225 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 replace all "gnomq" with "&cgnomq" in message jak zrobić, żeby gracz po wpisaniu mojego nicku poza nim pisał dalej tym samym kolorem co miał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 _xXCichyMleczXx_ 16 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 Daj to "&cgnomq&r" gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 Teraz, gnomq2000 napisał: replace all "gnomq" with "&cgnomq" in message jak zrobić, żeby gracz po wpisaniu mojego nicku poza nim pisał dalej tym samym kolorem co miał? Musisz jakoś przechwycić kolor, możesz spróbować tak: set {_c} to 2 first letters of message replace all "gnomq" with "gnomq%{_c}%" in message gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 1 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 2 minuty temu, Kormic napisał: Musisz jakoś przechwycić kolor, możesz spróbować tak: set {_c} to 2 first letters of message replace all "gnomq" with "gnomq%{_c}%" in message cholibka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 (edytowane) 2 minuty temu, gnomq2000 napisał: cholibka Próbowałeś metody kolegi wyżej? EDIT: set {_c} to first 2 characters of message replace all "gnomq" with "gnomq%{_c}%" in message Edytowane 1 września 2020 przez Kormic gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 1 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 24 minuty temu, _xXCichyMleczXx_ napisał: Daj to "&cgnomq&r" tak próbowałem, ale wtedy pisze na biało, a u mnie każda ranga pisze innym kolorem. mam własne kolory czatu typu rgb 20 minut temu, Kormic napisał: Próbowałeś metody kolegi wyżej? EDIT: set {_c} to first 2 characters of message replace all "gnomq" with "gnomq%{_c}%" in message replace all "gnomq" with "&4gnomq%{_c}%" in message Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 Teraz, gnomq2000 napisał: replace all "gnomq" with "&4gnomq%{_c}%" in message Spróbuj jeszcze dać 'characters of uncolored message'. gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 1 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 Teraz, Kormic napisał: Spróbuj jeszcze dać 'characters of uncolored message'. to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 (edytowane) 5 minut temu, gnomq2000 napisał: to samo Spróbuj utworzyć jeszcze wcześniej zmienną lokalną zawierającą 'uncoloured message' i ją wykorzystaj w dalszym kodzie. EDIT: Po reakcji wnioskuję, że nie rozumiesz. Spróbuj utworzyć taką zmienną: set {_c} to uncoloured message I wykorzystaj ją w dalszym kodzie, kapujesz? I spróbuj to później wysłać na czacie. Edytowane 1 września 2020 przez Kormic gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 1 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 Godzinę temu, Kormic napisał: Spróbuj utworzyć jeszcze wcześniej zmienną lokalną zawierającą 'uncoloured message' i ją wykorzystaj w dalszym kodzie. EDIT: Po reakcji wnioskuję, że nie rozumiesz. Spróbuj utworzyć taką zmienną: set {_c} to uncoloured message I wykorzystaj ją w dalszym kodzie, kapujesz? I spróbuj to później wysłać na czacie. nie działa mi nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 (edytowane) 53 minuty temu, gnomq2000 napisał: nie działa mi nic Dobra, pobawiłem się z tym chwilę i działa on chat: set {_c} to message set {_l} to first 2 characters of {_c} replace all "gnomq" with coloured "&4gnomq%{_l}%" in message set message to coloured message Dla testu dałem jako wiadomość "&7gnomq hej" i wyświetliło kolorowane "<czerwony>gnomq <szary>hej". EDIT: Tylko teraz jest problem z dłuższymi formatowaniami, przykładowo '&6&l'. Edytowane 1 września 2020 przez Kormic gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 1 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 5 minut temu, Kormic napisał: Dobra, pobawiłem się z tym chwilę i działa on chat: set {_c} to message set {_l} to first 2 characters of {_c} replace all "gnomq" with coloured "&4gnomq%{_l}%" in message set message to coloured message Dla testu dałem jako wiadomość "&7gnomq hej" i wyświetliło kolorowane "<czerwony>gnomq <szary>hej". cholibka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 2 minuty temu, gnomq2000 napisał: cholibka A nie możesz ustawić jakiegoś "wyjątku" w pluginie na czat (o ile takowy masz)? gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 1 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 Teraz, Kormic napisał: A nie możesz ustawić jakiegoś "wyjątku" w pluginie na czat (o ile takowy masz)? w sensie jakiego wyjątku? posiadam essentialschat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 1 minutę temu, gnomq2000 napisał: w sensie jakiego wyjątku? posiadam essentialschat Mam na myśli ustawienie jakiegoś wyjątku dla twojego nicku, jeżeli wiadomość zawiera twój nick, to go koloruje odpowiednio, a resztę przywraca do pierwotnego koloru. gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 1 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 9 minut temu, Kormic napisał: Mam na myśli ustawienie jakiegoś wyjątku dla twojego nicku, jeżeli wiadomość zawiera twój nick, to go koloruje odpowiednio, a resztę przywraca do pierwotnego koloru. a jest taka opcja w essentials? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 1 września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 (edytowane) Teraz, gnomq2000 napisał: a jest taka opcja w essentials? Nie wiem, sprawdź config, być może coś znajdziesz. EDIT: Zresztą, czy jest to ci aż tak potrzebne? W mojej ocenie wyróżnianie swojego nicku innym kolorem jest dla typowych atencji. Edytowane 1 września 2020 przez Kormic gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 1 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 września 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: Nie wiem, sprawdź config, być może coś znajdziesz. okej dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiktorm12 104 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
gnomq 225
replace all "gnomq" with "&cgnomq" in message
jak zrobić, żeby gracz po wpisaniu mojego nicku poza nim pisał dalej tym samym kolorem co miał?
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi