Skocz do zawartości
  • 0

PROBLEM ZE SKRYPTEM NA GUI - IS NOT A TEXT

Pytanie

Mam problem, juz mnie totalnie to irytuje, jak dobrze wytabuje to nagle ze oczekiwano spacji albo ze IS NOT A TEXT tutaj kod jesli ktoś moze to proszę o poprawienie go

format slot 1 of player with 1 of golden block named "&c&lcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&lFREE ||&8» &7Po zakupie otrzymujesz itemy, na zresetowanie rankingu!" to run [make player execute "sklep "]
            format slot 2 of player with 1 of enchanted golden apple named "&e&lcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&l8 (&6-50%&8) &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Po zakupie otrzymujesz &e&l16 &7koxow do ekwipunku!" to run [make player execute "isklep koxyvip"] 

format slot 0 of player with 1 of diamond block named "&b&lIcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&l5 &8(&6-50%&8) &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Jestes vipem, zalozenie gildi nie wymaga od ciebie rankingu. Dziekujemy za wsparcie!" to run [make player execute "isklep kupitemygildiavip"]

format slot 3 of player with 1 of golden block named "&c&lcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&l1 &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Po zakupie otrzymujesz itemy, na zresetowanie rankingu!" to run [make player execute "isklep resetrankingu"]

BŁĘDY:

[20:19:17 ERROR]: '"&8» &7Koszt: &6&l5 &8(&6-50%&8) &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Jestes vipem, zalozenie gildi nie wymaga od ciebie rankingu. Dziekujemy za wsparcie!" to run [make player execute "isklep kupitemygildiavip"]' is not a text (sklep.sk, line 83: format slot 0 of player with 1 of diamond block named "&b&lItemy na gildie" with lore "&8» &7Koszt: &6&l5 &8(&6-50%&8) &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Jestes vipem, zalozenie gildi nie wymaga od ciebie rankingu. Dziekujemy za wsparcie!" to run [make player execute "isklep kupitemygildiavip"]')
[20:19:18 ERROR]: '"&8» &7Koszt: &6&lFREE &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Po zakupie otrzymujesz itemy, na zresetowanie rankingu!" to run [make player execute "isklep resetrankinguvip"]' is not a text (sklep.sk, line 84: format slot 1 of player with 1 of golden block named "&c&lResetowanie Rankingu" with lore "&8» &7Koszt: &6&lFREE &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Po zakupie otrzymujesz itemy, na zresetowanie rankingu!" to run [make player execute "isklep resetrankinguvip"]')
[20:19:18 ERROR]: '"&8» &7Koszt: &6&l8 (&6-50%&8) &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Po zakupie otrzymujesz &e&l16 &7koxow do ekwipunku!" to run [make player execute "isklep koxyvip"]' is not a text (sklep.sk, line 85: format slot 2 of player with 1 of enchanted golden apple named "&e&l16 Koxow" with lore "&8» &7Koszt: &6&l8 (&6-50%&8) &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Po zakupie otrzymujesz &e&l16 &7koxow do ekwipunku!" to run [make player execute "isklep koxyvip"]')
[20:19:19 ERROR]: '"&8» &7Koszt: &6&l1 &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Po zakupie otrzymujesz itemy, na zresetowanie rankingu!" to run [make player execute "isklep resetrankingu"]' is not a text (sklep.sk, line 94: format slot 3 of player with 1 of golden block named "&c&lResetowanie Rankingu" with lore "&8» &7Koszt: &6&l1 &6&lKoX&e&lMonet||&8» &7Po zakupie otrzymujesz itemy, na zresetowanie rankingu!" to run [make player execute "isklep resetrankingu"]')

Edytowane przez xAxee
xAxee

Wstawiam w code

Notatka dodana przez xAxee

https://skript.pl/temat/40994-problem-ze-skryptem-na-gui-is-not-a-text/

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
3 minuty temu, TermitCG napisał:

Generalnie SkQuery jest bardzo zepsuty i dlatego możesz mieć te błędy.

Spróbuj zamienić "make player execute" na "make player execute command"

Nadal, to samo

https://skript.pl/temat/40994-problem-ze-skryptem-na-gui-is-not-a-text/#findComment-255544

• 0
1 minutę temu, dojn napisał:

Nadal, to samo

Cytat

Generalnie SkQuery jest bardzo zepsuty i dlatego możesz mieć te błędy.

Jakbyś przerobił to na tuske to by powinno działać.

Daje link do poradnika

https://skript.pl/temat/31873-tuske-gui/

https://skript.pl/temat/40994-problem-ze-skryptem-na-gui-is-not-a-text/#findComment-255545

• 0
1 minutę temu, TermitCG napisał:

Jakbyś przerobił to na tuske to by powinno działać.

Daje link do poradnika

https://skript.pl/temat/31873-tuske-gui/

Nie mogę pobierać pluginów. Nie chce, dodawać pluginów, bo mam ich juz dosyć sporo. Nie da rady jakoś?

https://skript.pl/temat/40994-problem-ze-skryptem-na-gui-is-not-a-text/#findComment-255546

• 0
1 minutę temu, dojn napisał:

Nie mogę pobierać pluginów. Nie chce, dodawać pluginów, bo mam ich juz dosyć sporo. Nie da rady jakoś?

command /gui:
	trigger:
		open chest with 3 rows named "&6GUI" to player
		set slot 0 of player's current inventory to diamond block named "&b&lIcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&l5 &8(&6-50%%&8) &6&lKoX&e&lMonet" and "&8» &7Jestes vipem, zalozenie gildi nie wymaga od ciebie rankingu. Dziekujemy za wsparcie!"
		set slot 1 of player's current inventory to gold block named "&c&lcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&lFREE " and "&8» &7Po zakupie otrzymujesz itemy, na zresetowanie rankingu!"
		set slot 2 of player's current inventory to enchanted golden apple named "&e&lcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&l8 (&6-50%%&8) &6&lKoX&e&lMonet" and "&8» &7Po zakupie otrzymujesz &e&l16 &7koxow do ekwipunku!"
		set slot 3 of player's current inventory to gold block named "&c&lcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&l1 &6&lKoX&e&lMonet" and "&8» &7Po zakupie otrzymujesz itemy, na zresetowanie rankingu!"

on inventory click:
	if name of player's current inventory is "&6GUI":
		if clicked slot is 0:
			cancel event
			close player's inventory
			execute player command "isklep kupitemygildiavip"
		else if clicked slot is 1:
			cancel event
			close player's inventory
			execute player command "sklep"
		else if clicked slot is 2:
			cancel event
			close player's inventory
			execute player command "isklep koxyvip"
		else if clicked slot is 3:
			cancel event
			close player's inventory
			execute player command "isklep resetrankingu"	

Zrobiłem ci GUI w Skript'cie. Proszę.

Popraw sobie komendę w 'if clicked slot is 1:', bo było "sklep " i nie wiem, czy przypadkiem nie zgubiłeś którejś litery.

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/40994-problem-ze-skryptem-na-gui-is-not-a-text/#findComment-255547

• 0
3 minuty temu, Kormic napisał:

command /gui:
	trigger:
		open chest with 3 rows named "&6GUI" to player
		set slot 0 of player's current inventory to diamond block named "&b&lIcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&l5 &8(&6-50%%&8) &6&lKoX&e&lMonet" and "&8» &7Jestes vipem, zalozenie gildi nie wymaga od ciebie rankingu. Dziekujemy za wsparcie!"
		set slot 1 of player's current inventory to gold block named "&c&lcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&lFREE " and "&8» &7Po zakupie otrzymujesz itemy, na zresetowanie rankingu!"
		set slot 2 of player's current inventory to enchanted golden apple named "&e&lcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&l8 (&6-50%%&8) &6&lKoX&e&lMonet" and "&8» &7Po zakupie otrzymujesz &e&l16 &7koxow do ekwipunku!"
		set slot 3 of player's current inventory to gold block named "&c&lcos" with lore "&8» &7Koszt: &6&l1 &6&lKoX&e&lMonet" and "&8» &7Po zakupie otrzymujesz itemy, na zresetowanie rankingu!"

on inventory click:
	if name of player's current inventory is "&6GUI":
		if clicked slot is 0:
			cancel event
			close player's inventory
			execute player command "isklep kupitemygildiavip"
		else if clicked slot is 1:
			cancel event
			close player's inventory
			execute player command "sklep"
		else if clicked slot is 2:
			cancel event
			close player's inventory
			execute player command "isklep koxyvip"
		else if clicked slot is 3:
			cancel event
			close player's inventory
			execute player command "isklep resetrankingu"	

Zrobiłem ci GUI w Skript'cie. Proszę.

Popraw sobie komendę w 'if clicked slot is 1:', bo było "sklep " i nie wiem, czy przypadkiem nie zgubiłeś którejś litery.

Okej, mam prośbę, jeśli już, bo ja pewnie to zedytuję i znowu beda błędy. Jeśli gracz ma permisje np. vip.* to wyświetla mu sie to, a jesli nie ma to też to samo. Tylko ja po prostu sobie zedytuje wiadomości i itemy w gui.

https://skript.pl/temat/40994-problem-ze-skryptem-na-gui-is-not-a-text/#findComment-255550

• 0
Teraz, dojn napisał:

Okej, mam prośbę, jeśli już, bo ja pewnie to zedytuję i znowu beda błędy. Jeśli gracz ma permisje np. vip.* to wyświetla mu sie to, a jesli nie ma to też to samo. Tylko ja po prostu sobie zedytuje wiadomości i itemy w gui.

Tutaj raczej nic nie zepsujesz, wystarczy dać:

if player has permission "nazwa.permisji":

I dalszy podrzędny kod przesuń o 1 tab w prawo.

https://skript.pl/temat/40994-problem-ze-skryptem-na-gui-is-not-a-text/#findComment-255551