Skocz do zawartości
  • 0

Kilka zleceń

Ziela

Pytanie

Siemka. Potrzebuję kilka skryptów. 

1. Wyzwanie - Ma to działać na takiej zasadzie, że jak ktoś mnie walnie to nie zada mi obrażeń, ja dostanę wiadomość "Zostałeś wyzwany do walki aby odpowiedzieć walnij swego przeciwnika" czy coś w takim stylu. Dopiero jak teraz bym walnął tą osobę, co mnie walnęła to wtedy moglibyśmy się normalnie bić.

2. Waga - Potrzebuję również skryptu na wagę tzn. można przechowywać itemy tylko na tych dwóch dolnych paskach oraz na to, że możemy nosić tylko 16 kg. Trzeba w takim razie wycenić przedmioty.

3. Plecaki, które byłyby kompatybilne z wagą. Jeśli otworzymy plecak to ma się otworzyć okienko i tam możemy przechowywać również przedmioty. W plecaku można mieć 10kg, można zrobić coś w tym stylu, że większy plecak będzie mógł mieć coraz więcej przedmiotów i coraz więcej można nosić kg.

4. Skrzynie, drzwi trapdoor'y na klucze i wytrychy - Otóż ma to być na takiej zasadzie, że jak położymy skrzynie bądź drzwi, trapdoor'a itp. To dostaniemy automatycznie klucz do niego. Bez tego klucza nie będzie dało się otworzyć tych kufrów itd. Trzeba dodać jakąś jeszcze komendę aby zrobił nam się dodatkowy klucz. Możecie zrobić coś takiego za pomocą komendy bądź jakiś crafting. Te wszystkie rzeczy będzie można również otworzyć wytrychem. Wytrych robiłoby się z 2 żelaza i 1 bloku żelaznego. 

To jest teraz crafting:

x - pusta przestrzeń

z - żelazo

ż - blok żelaza

xxz

xzx

żxx

Jak się kliknie wytrychem na rzecz, którą chcę się otworzyć to wtedy ma się pojawiać okienko chest'u (nie tego co otwieramy tylko jakieś menu) i na środku maja być bloki red stone'a. Jak w odpowiedniej kolejności otworzymy to otworzy nam się kufer. Jeśli po 3 próbach się nie otworzy to złamie się wytrych (usunie nam go z ekwipunku). Ta kolejność tego naciskania red stone'a ma być losowa. To nie ma być tak, że ciągle w każdych skrzyniach będzie ta sama kolejność. To byłoby głupie :p

Znalazłem plugin podobny do tego skryptu co chcę: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/lorelocks/

Nie ma być tych wszystkich ulepszeń, pułapek itp. A otwierania wytrychem ma być dosyć trudne :)

Jeśli będę chciał więcej skryptów to dopiszę. Myślę, że mi pomożecie. :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Ziela
https://skript.pl/temat/4072-kilka-zlece%C5%84/

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

//EDIT

Link do skryptu:

RAW

Komendy:

/kod <kod> <gracz> - Sprawdza czy klucz nalezy do gracza. (klucz.sprawdz)

/wyrob <kod> - Wyrabia klucz. (klucz.wyrob)

Edytowane przez Shooterowy
https://skript.pl/temat/4072-kilka-zlece%C5%84/#findComment-36148

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...