Siemka, szukam pluginu na minigre UHC. Nie znajduję nic co by mi się dostatecznie podobało. Więc jak ma to wyglądać? ->
Kiedy jakaś arena UHC startuje, to wszystkim graczom na wszystkich podserwerach wyświetla się na czacie wiadomość np. "Arena SOLOUHC1 właśnie osiągnęła dostateczną ilość graczy i zaczęło się odliczanie"
Kiedy gracz dołączy do gry UHC, dostaje kilka itemków -> Kompas (Wybór drużyny, w gui), Zegar (Zmiana podserwera, komende mam juz gotowa, ma ja aktywować), Kilof (Wybór klasy), Książka (Receptury) [Kupowanie klas itd za walutę serwera[Vault+TokenManager]]
Z rud dropi przepalone
Na start gracze dostają efekty które ustale, np po zaczęciu dla każdego efekt NightVision na 30sek
Granica zaczynająca na kordach 1000, która po 15 minucie zaczyna się ruszać do środka mapy, bije graczy którzy są za nią, da się przez nią przechodzić w obie strony (Zaczyna się ruszać 15 minuta, 50 minuta - jest już na 0 0, i bije każdego dlatego że nie ma już żadnej kratki poza granicą)
Możliwość ustalenia ile osób jest potrzebne do startu itd.
Możliwość zmiany wiadomości z pluginu
Po końcu areny przesyła wszystkich graczy na server lobby, i restartuje serwer areny.
Przy włączeniu serwera areny generuje całą mape - nether, zwykły świat
System /party
Odliczanie 60 sekund po osiągnięciu odpowiedniej ilości graczy / możliwe do zmiany
Nadawanie nagród w postaci monet serwerowych za wygrane, kille, przetrwany czas (Vault+TokenMamager) w zależności od rangi, tzn np Gracz bez rangi zarabia za killa 100, z rangą vip 150, a z rangą sponsor 500
Gui możliwe do zmiany na takie jak ja chce.
Nazwy teamów, tzn teamy nie są oznaczane kolorkami, tylko nazwami które wymyśle. Np team 1 = team 'Super'
Pokazywanie ilości HP graczy nad głową, na tabie i scoreboard
Scoreboard na którym widnieją takie informacje: Odliczany czas do końca gry, 3 najlepsze drużyny (nazwy+Kille, czyli jeżeli drużyna 'super' ma 10 killi, to jest "1. Super 10"), twoją nazwę teamu+Ile macie killi, twoich teammate i ile mają HP, przed rozpoczęciem gry jest na tabie więcej miejsca,ponieważ nie ma informacji odliczania trwania gry i top teamów w tej grze, iwęc zamiast tego mają być tam statystyki, Ilość rozegranych gier, przegranych, wygranych, śmierci, kille (Przechowywane w MysQL!)
Jeżeli gracz wejdzie, i włączy vanish (SuperVanish) to tak jakby "przestaje go wykrywać", nie bierze go pod uwage do graczy, teamów itd, a ten gracz nie może dołączać do teamów niszczyć nic itd.
Przepisy z limitami craftowania, z możliwością dodawania ich.
Klasy z umiejętnościami typu klasa górnik = 30% na to że wydropisz 2x więcej surowców
To chyba wszystko czego potrzebuje. Jeżeli znasz plugin taki / dosyć podobny (Płatny/darmowy) to daj linka pod tym postem. Jeżeli go nie znasz, ale umiesz pisać pluginy, i byś umiał taki napisać - napisz priv za ile byś go napisał, napisz dowody dlaczego akurat ty miałbyś mi go napisać, jak się na tym znasz itd.
Pytanie
Grex 58
Siemka, szukam pluginu na minigre UHC. Nie znajduję nic co by mi się dostatecznie podobało. Więc jak ma to wyglądać? ->
To chyba wszystko czego potrzebuje. Jeżeli znasz plugin taki / dosyć podobny (Płatny/darmowy) to daj linka pod tym postem. Jeżeli go nie znasz, ale umiesz pisać pluginy, i byś umiał taki napisać - napisz priv za ile byś go napisał, napisz dowody dlaczego akurat ty miałbyś mi go napisać, jak się na tym znasz itd.
Edytowane przez GrexOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/39484-plugin-uhc-bungeecord-mysql/Udostępnij na innych stronach
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi