Skocz do zawartości

Hostingi stron

herhor67
 Udostępnij

~~~ Ankieta ~~~  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki hosting polecasz:

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, ponieważ ostatnio robię trochę ze stronami, to pytam (i przy okazji robię spis xD)

Jaki hosting najbardziej lubicie/z którego korzystacie. Głos do ankiety i czemu w poście:

ugu.pl
cba.pl
000webhost.com
24tm.pl
hostinger.pl

ct8.pl

P.S. Te 3 ostatnie to chyba 1 - na 000 i na 24tm są reklamy hostingera; mają podobne systemy zarządzania, cpanele itd itp.

Jak znacie jakiś to piszcie, dodam, ale głównie chodzi mi o darmowe.

freewebhosting.eu

Zdaje się nie działać. :/ Od siebie mogę dodać 5freehosting.com.

Ogólnie to z tych wszystkich ct8.pl wydaje się być najlepszy. Niestety Facebook uważa ich domenę za szkodliwą (pewnie przez spam/phishing/inne syfy, które są plagą wielu darmowych hostingów), ale idzie przeboleć. CBA.pl zdążyło się mocno zestarzeć, z tego co pamiętam ich FTP potrafiło doprowadzić do szewskiej pasji (choć były to czasy, w których 1 megabit to był szał). Z 000webhost mam związane negatywne wspomnienia (ale wiele mogło się zmienić!), mianowicie w bolesny sposób (błąd człowieka, drugi admin usunął nie to, co chciał) przekonałem się, że kopie zapasowe pobrane np. przez panel administratora po prostu urywają się po idealnie 10 megabajtach. Brzmi dziwnie i tak właśnie jest/było, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Ogólnie 000webhost chyba Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! (ale, jak już mówiłem, wiele mogło się zmienić!). 

Jeśli chodzi o powiązanie 000webhost, 24tm i Hostingera — reklamy nie są tutaj zbyt dobrym wyznacznikiem czegokolwiek, najwyraźniej Hostinger przeznaczył sporo hajsów na reklamę i, cóż, słowami kluczowymi był pewnie "darmowy hosting". Tak więc nieprzypadkowo pojawiają się one u konkurencji. ;) 000webhost na 99,(9)% nie jest powiązany z Hostingerem (w sensie prawnym), podobnie jest najwyraźniej z 24tm.

Na koniec podam dwa hostingi, które są IMHO warte uwagi, jeśli ktoś jest w stanie wyłożyć kilka groszy:

• Do poważnych projektów polecam zenbox.pl — strony działają okrutnie szybko, panel jest wygodny w obsłudze, a rozliczanie się oparte jest o zużyty transfer czy przestrzeń dyskową: plany są podzielone według unikalnych użytkowników, którzy odwiedzili naszą stronę. Fajna sprawa, bo płaci się więcej dopiero wraz z faktycznym wzrostem popularności strony. Korzystam z ich usług od... no, od prawie dwóch lat, od początku działalności. Złego słowa powiedzieć nie mogę, support jest chyba najszybszym w Polsce — po średnio 3 minutach dostaję odpowiedź. Normalne? Niby tak. Ale tutaj po tych 3 minutach dostaję informację, że "Problem został rozwiązany". Nawet jeśli to ja coś schrzaniłem. Obsługa klienta to majstersztyk.

• Do takich eksperymentów, jakiegoś dłubania, albo jak ktoś chce mieć przeróżne rozwiązania w jednym miejscu polecam MyDevil.net — bardzo atrakcyjny cenowo (mogę użyczyć kodu na -20% w razie potrzeby), parametry bardzo spoko, nawet w najniższym pakiecie dostajemy możliwość postawienia własnego repozytorium, uruchamiania aplikacji napisanych w node.js, Pythonie, Perlu, a nawet Javie (potem SSH do takiego serwerka na telefonie, odpalamy serwer i patrzymy, czy Skript nie wywala błędów ;) ). Panel administratora jest bardzo wygodny w obsłudze (moim zdaniem), administratorzy czuwają. Notabene ct8.pl to ich dzieło, z tego co widzę. 
Edytowane przez Schocker

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...