Skocz do zawartości
  • 0

Matematyka, dodawanie

Norbi
 Udostępnij

Pytanie

Pluginy: WorldEdit, WildSkript, SkQuery, Skript

Wersja silnika: 1.7.5-R0.1-SNAPSHOT

Wersja minecrafta: 1.7.2

Wersje dodatkow do skripta: WildSkript: Najnowsza, SkQuery: Najnowsza, Skript: 2.1.2

Bledy/opis bledu: Nie chce mi dodawać.

Screeny: Brak

Kod:

set {_ch0} to value "chance.szmaragd" get of "plugins/Skript/scripts/dr/config.yml"set {_+} to value "chance.fortune.szmaragd" get of "plugins/Skript/scripts/dr/config.yml"set {_ch1} to {_ch0} + {_+}set {_ch2} to {_ch0} + {_+} + {_+}set {_ch3} to {_ch0} + {_+} + {_+} + {_+}
{_ch0} zwraca: 1.1

{_+} zwraca: 0.2

{_ch1}, {_ch2} oraz {_ch3} zwracają: 0

Config:

chance:  szmaragd: '1.1'  fortune:    szmaragd: '0.2'

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Żeby dodawać wartości pobrane z pliku .yml musisz je sprasować do liczb, bo domyślnie zwracane są jako tekst.

set {_ch0} to value "chance.szmaragd" get of "plugins/Skript/scripts/dr/config.yml" parsed as numberset {_+} to value "chance.fortune.szmaragd" get of "plugins/Skript/scripts/dr/config.yml" parsed as numberset {_ch1} to {_ch0} + {_+}set {_ch2} to {_ch0} + {_+} + {_+}set {_ch3} to {_ch0} + {_+} + {_+} + {_+}

• 0

Żeby dodawać wartości pobrane z pliku .yml musisz je sprasować do liczb, bo domyślnie zwracane są jako tekst.

set {_ch0} to value "chance.szmaragd" get of "plugins/Skript/scripts/dr/config.yml" parsed as numberset {_+} to value "chance.fortune.szmaragd" get of "plugins/Skript/scripts/dr/config.yml" parsed as numberset {_ch1} to {_ch0} + {_+}set {_ch2} to {_ch0} + {_+} + {_+}set {_ch3} to {_ch0} + {_+} + {_+} + {_+}
tak też robiłem. też zwracało 0

• 0

tak też robiłem. też zwracało 0

Taki kod:

command /yaml:	trigger:		set {_ch0} to value "chance.szmaragd" get of "plugins/Skript/scripts/dr/config.yml" parsed as number		set {_+} to value "chance.fortune.szmaragd" get of "plugins/Skript/scripts/dr/config.yml" parsed as number		set {_ch1} to {_ch0} + {_+}		set {_ch2} to {_ch0} + {_+} + {_+}		set {_ch3} to {_ch0} + {_+} + {_+} + {_+}		send "ch0: %{_ch0}%"		send "+: %{_+}%"		send "ch1: %{_ch1}%"		send "ch2: %{_ch2}%"		send "ch3: %{_ch3}%"

Zwrócił mi następujący wynik:

[11:20:11 INFO]: ch0: 1.1
[11:20:11 INFO]: +: 0.2
[11:20:11 INFO]: ch1: 1.3
[11:20:11 INFO]: ch2: 1.5
[11:20:11 INFO]: ch3: 1.7
Korzystałem z pliku o następującej zawartości:
chance:  szmaragd: '1.1'  fortune:    szmaragd: '0.2'

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...