Witam otóż mam problem,chciałbym zrobić skript który będzie działał na zasadzie /rules z essentials,czyli po wpisaniu komendy odczyta co znajduje się w pliku test.txt i to wypisze za pomocą "message".
Póki co wyskrobałem coś takiego:
command /test:
permission: perm.test
trigger:
set {_var} to file contents of "plugins/Skript/scripts/test.txt"
message "%{_var}%"
stop
Ale niestety przy włączaniu/przeładowaniu skryptu wyświetla się na czacie komunikat: "Can't understand this expression: 'file contents of plugins/Skript/scripts/test.txttest.sk, line 4:set {_var} to file contents of plugins/Skript/scripts/test.txt
Od razu mówię że rozwiązanie jest zaczerpnięte z skUnity (a dokładniej to set {_var} ) a sam post pochodzi z 2017,więc całe "Nie zrozumienie" jest spowodowane tym że w skript'cie się pozmieniało,lecz niestety nie udało mi się nic lepszego znaleźć więc przychodzę z do was z pytaniem,czy jest w ogóle możliwe wypisać coś z pliku .txt/yml na czacie za pomocą message?
Aa i używam skripta2.5-alpha1 na paperspigot 1.15.2
Również próbowałem z skript-yaml ale nie potrafię za pomocą message wypisać już załadowanej wartości do pamięci RAM za pomocą (do załadowania użyłem load yaml)
Pytanie
PiitPL 0
Witam otóż mam problem,chciałbym zrobić skript który będzie działał na zasadzie /rules z essentials,czyli po wpisaniu komendy odczyta co znajduje się w pliku test.txt i to wypisze za pomocą "message".
Póki co wyskrobałem coś takiego:
command /test: permission: perm.test trigger: set {_var} to file contents of "plugins/Skript/scripts/test.txt" message "%{_var}%" stopAle niestety przy włączaniu/przeładowaniu skryptu wyświetla się na czacie komunikat: "Can't understand this expression: 'file contents of plugins/Skript/scripts/test.txt test.sk, line 4:set {_var} to file contents of plugins/Skript/scripts/test.txt
Od razu mówię że rozwiązanie jest zaczerpnięte z skUnity (a dokładniej to set {_var} ) a sam post pochodzi z 2017,więc całe "Nie zrozumienie" jest spowodowane tym że w skript'cie się pozmieniało,lecz niestety nie udało mi się nic lepszego znaleźć więc przychodzę z do was z pytaniem,czy jest w ogóle możliwe wypisać coś z pliku .txt/yml na czacie za pomocą message?
Aa i używam skripta2.5-alpha1 na paperspigot 1.15.2
Również próbowałem z skript-yaml ale nie potrafię za pomocą message wypisać już załadowanej wartości do pamięci RAM za pomocą (do załadowania użyłem load yaml)
Z góry dziękuje za każdą odpowiedź.
Edytowane przez PiitPLOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/37729-odczytanie-pliku-txtyml-i-wypisanie-go-na-czacie/Udostępnij na innych stronach
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi