kubastion 52 Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 Witam, poleci ktoś jakiś silnik na 1.12/1.12.2, który w miarę możliwości blokuje crashowanie przez graczy + adekwatną do tej wersji możliwie najbardziej aktualną wersję skript? Z góry wielkie dzięki! ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1951 Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 chyba paper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubastion 52 Opublikowano 30 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 11 minut temu, xAxee napisał: chyba paper paper najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 6 minut temu, kubastion napisał: paper najlepszy? Paper lub Spigot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubastion 52 Opublikowano 30 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 7 minut temu, LeQuLa napisał: Paper lub Spigot No wiem, ale dlatego przychodzę tutaj z zapytaniem, który jest bardziej, że tak to ujmę zabezpieczony przed crashowaniem (ponieważ w przeszłości miałem z tym wiele problemów) i który lepiej "featuje" z pluginem Skript. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 7 minut temu, kubastion napisał: No wiem, ale dlatego przychodzę tutaj z zapytaniem, który jest bardziej, że tak to ujmę zabezpieczony przed crashowaniem (ponieważ w przeszłości miałem z tym wiele problemów) i który lepiej "featuje" z pluginem Skript. Serwer na skryptach to tragedia która bardzo laguje, więc się nie dziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubastion 52 Opublikowano 30 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 Teraz, LeQuLa napisał: Serwer na skryptach to tragedia która bardzo laguje, więc się nie dziw. Nie przyszedłem tutaj pytać co bardziej laguje i co jest większą tragedią, ale dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 617 Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 (edytowane) 14 minut temu, kubastion napisał: No wiem, ale dlatego przychodzę tutaj z zapytaniem, który jest bardziej, że tak to ujmę zabezpieczony przed crashowaniem (ponieważ w przeszłości miałem z tym wiele problemów) i który lepiej "featuje" z pluginem Skript. Ja cię proszę pisz po polsku. Spigot to lepsza wersja bukkita, a paper to lepsza wersja spigota. Jeżeli chodzi o jakieś inne błędy to polecam zabezpieczyć serwer odpowiednimi permisjami i pluginami. Ostatnia wersja Skript ma 1.12.2 to chyba 2.3 była. 6 minut temu, LeQuLa napisał: Serwer na skryptach to tragedia która bardzo laguje, więc się nie dziw. Gówniany plugin będzie taki sam jak gówniany skrypt. Różnica jest taka że większość zarąbistych techników nie jest w stanie napisać pluginu, a jedynie zedytować jakiś marny skrypt z neta. Najczęściej stąd się bierze taka opinia o skryptach. Ot co. Edytowane 30 grudnia 2019 przez PanMaruda kubastion 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 5 minut temu, PanMaruda napisał: Ja cię proszę pisz po polsku. Spigot to lepsza wersja bukkita, a paper to lepsza wersja spigota. Jeżeli chodzi o jakieś inne błędy to polecam zabezpieczyć serwer odpowiednimi permisjami i pluginami. Ostatnia wersja Skript ma 1.12.2 to chyba 2.3 była. Gówniany plugin będzie taki sam jak gówniany skrypt. Różnica jest taka że większość zarąbistych techników nie jest w stanie napisać pluginu, a jedynie zedytować jakiś marny skrypt z neta. Najczęściej stąd się bierze taka opinia o skryptach. Ot co. No ta, przy większej ilości graczy skript rip i serwer ;3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 617 Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 3 minuty temu, LeQuLa napisał: No ta, przy większej ilości graczy skript rip i serwer ;3 Zainwestuj w normalny serwer, a nie jakiegoś dziada z hostingu, znajdź osobę, która odpowiednio zadba o te skrypty oraz cały serwer i nie będzie żadnego problemu. A jako przykład mogę ci podać gc2. Gdzieś w odległej przeszłości wypuścili edycję skyblocka. Ze skryptami. Z tego co pamiętam to nawet ze sporą ilością skryptów. I przypuszczam że nadal tam są, i działa. Gra na tym trybie jednocześnie po kilkadziesiąt graczy. Na skryptach. I serwer żyje. A tak na koniec chciałbym ci powiedzieć że brniesz w offtopic i zaraz mogą warny polecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TakiJakTy 140 Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 Ten temat został przeniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 58 minut temu, PanMaruda napisał: Zainwestuj w normalny serwer, a nie jakiegoś dziada z hostingu, znajdź osobę, która odpowiednio zadba o te skrypty oraz cały serwer i nie będzie żadnego problemu. A jako przykład mogę ci podać gc2. Gdzieś w odległej przeszłości wypuścili edycję skyblocka. Ze skryptami. Z tego co pamiętam to nawet ze sporą ilością skryptów. I przypuszczam że nadal tam są, i działa. Gra na tym trybie jednocześnie po kilkadziesiąt graczy. Na skryptach. I serwer żyje. A tak na koniec chciałbym ci powiedzieć że brniesz w offtopic i zaraz mogą warny polecieć. Ovh dedyk 64gb to zły hosting ok, jak uważasz z tymi skrypt ami koniec tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kubastion 52
Witam, poleci ktoś jakiś silnik na 1.12/1.12.2, który w miarę możliwości blokuje crashowanie przez graczy + adekwatną do tej wersji możliwie najbardziej aktualną wersję skript? Z góry wielkie dzięki! ^_^
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi