Rafep 3 Opublikowano 27 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 Cześć Czy mógłby ktoś pomóc mi zrobić customowe MOTD serwera przy pomocy pluginu? Zrobiłem taki kod: @EventHandler public void onServerListPing(ServerListPingEvent e) { e.setMotd("test"); } i nie działa Widać MOTD ustawione w "server.properties". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 27 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 No ale to są 4 linijki, a co z rejestrowaniem listenera (eventu) i implementacji listenera? Pokaz cały kod.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafep 3 Opublikowano 27 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 (edytowane) import org.bukkit.event.EventHandler; import org.bukkit.event.server.ServerListPingEvent; import me.rafep.naviaCore.Main; public class MOTD { private Main plugin; public MOTD(Main plugin) { this.plugin = plugin; } @EventHandler public void onServerListPing(ServerListPingEvent e) { e.setMotd("test"); } } @yooniks Proszę. Edytowane 27 grudnia 2019 przez Rafep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafep 3 Opublikowano 27 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 (edytowane) O ok dodałem tego listenera i działa Ale nie wiem kiedy się dodaje listenera, mógłby mi to ktoś wytłumaczyć? Edytowane 27 grudnia 2019 przez Rafep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Queito 104 Opublikowano 27 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 (edytowane) 9 godzin temu, Rafep napisał: O ok dodałem tego listenera i działa Ale nie wiem kiedy się dodaje listenera, mógłby mi to ktoś wytłumaczyć? Kiedy go po prostu używasz, lol zalozmy, ze robisz plugin na drop ze stone, i robisz listenera ktory nasluchuje wykopanie stone, to będziesz sie pytał czy go zarejestrować czy nie? Edytowane 28 grudnia 2019 przez Queito Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafep 3 Opublikowano 28 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2019 O ok chyba już rozumiem... *chyba* No, ale w każdym razie temat do zamknięcia .-. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 537 Opublikowano 28 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2019 jeżeli w klasie używasz czegoś takiego jak "implements Listener" tą klasę trzeba zarejestrować w klasie głównej. Listener to jest nasłuchiwacz, czyli nasłuchuje wydarzeń z gry. Np. niszczenie bloków (BlockBreakEvent), poruszanie się (PlayerMoveEvent), kładzenie bloków (BlockPlaceEvent) itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Queito 104 Opublikowano 28 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2019 3 minuty temu, HotAngel2K17 napisał: jeżeli w klasie używasz czegoś takiego jak "implements Listener" tą klasę trzeba zarejestrować w klasie głównej. Listener to jest nasłuchiwacz, czyli nasłuchuje wydarzeń z gry. Np. niszczenie bloków (BlockBreakEvent), poruszanie się (PlayerMoveEvent), kładzenie bloków (BlockPlaceEvent) itd. kto powiedział, że trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Rafep 3
Cześć
Czy mógłby ktoś pomóc mi zrobić customowe MOTD serwera przy pomocy pluginu?
Zrobiłem taki kod:
@EventHandler public void onServerListPing(ServerListPingEvent e) { e.setMotd("test"); }
i nie działa
Widać MOTD ustawione w "server.properties".
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi