Skocz do zawartości
  • 0

Plik .yml

Anastair

Pytanie

Witam, dzisiaj postanowiłem zabrać sie za rozbudowany skrypt na ranking pvp. Pomyślałem ze zrobie konfiguracje w pliku yml, ale już zrobiłem coś nie tak

on script load:	if {logi} is "tak":		send "[AnaRanking] Skrypt zostal pomyslnie zaladowany" to the console		send "[AnaRanking] Wersja: %{version}% Autor: %{author}%" to the console	if folder "plugins/AnaRanking" doesn't exists:		send "[AnaRanking] Folder AnaRanking nie istnieje i zostanie utworzony" to the console		wait 1 tick		create folder "plugins/AnaRanking"		if file "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml" doesn't exists:			send "[AnaRanking] Plik konfiguracyjny nie istnieje wiec zostal utworzony" to the console			wait 1 tick			create file "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml"			send "[AnaRanking] Trwa uzupelnianie pliku konfiguracyjnego" to the consoleon script load:		set {logi} to single value "tak" get of "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml" parsed as texton script unload:	if {logi} is "tak":		send "[AnaRanking] Skrypt zostal pomyslnie zaladowany" to the console		send "[AnaRanking] Dziekuje za uzywanie anaranking" to the console#Sprawdzanie nowych aktulizacjievery 30 minutes:	if {_version} is not {version}:		if {logi} is "tak":			send "" to the console			send "" to the console			send "[]=======================[]" to the console			send "[AnaRanking] Twoja wersja skryptu jest nieaktualna!" to the console			send "[AnaRanking] Twoja wersja: %{version}% a najnowsza wersja: %{_version}%" to the console			send "[AnaRanking] Wpisz /anaranking aktulizacja lub wejdz na www.anaranking.zlsw.pl" to the console			send "[]=======================[]" to the console			send "" to the console			send "" to the console
Tworzy plik, ale...

1. Wysyła wiadomość o stworzeniu folderu, ale o stworzeniu pliku już nie.

2. Plik konfiguracyjny tworzy sie pusty,

3. nie wyświetla wiadomości w konsoli.

https://skript.pl/temat/3578-plik-yml/

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

3. A moze "send " " to console?

2. A skąd ma uzupełniać ten plik konfiguracyjny? Nie widze nic takiego po za jego stworzeniem.

wf "logi: tak" to "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml"

lub

set "logi" to "tak" in yaml file "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml"

1.Miałem podobny problem i zrobiłem to trochę na pieszo:

set {_spr} to value "12345" get of "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml"if {_spr} is not set:	send "[AnaRanking] Plik konfiguracyjny nie istnieje wiec zostal utworzony" to the console	wait 1 tick	create file "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml"	send "[AnaRanking] Trwa uzupelnianie pliku konfiguracyjnego" to the console
Edytowane przez DamianMMC
https://skript.pl/temat/3578-plik-yml/#findComment-31230

• 0

Przecież nigdzie nie masz wsadzania czegoś do tego pliku to jaki ma się tworzyć jak nie pusty?

i kod od "if file "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml" doesn't exist:" włącznie z tą linijką cofnij o 1 taba. TYle ci mogę pomóc.

echh @up szybszy...

https://skript.pl/temat/3578-plik-yml/#findComment-31232

• 0
set {_spr} to value "12345" get of "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml"if {_spr} is not set:	send "[AnaRanking] Plik konfiguracyjny nie istnieje wiec zostal utworzony" to the console	wait 1 tick	create file "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml"	send "[AnaRanking] Trwa uzupelnianie pliku konfiguracyjnego" to the console		wf "logi: tak" to "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml"					lub to:					set "logi" to "tak" in yaml file "plugins/AnaRanking/konfiguracja.yml"

Zamien 10,11,12,13 linijke na to wyzej i bedzie tworzyło uzupełniony plik konfiguracyjny.

Edytowane przez DamianMMC
https://skript.pl/temat/3578-plik-yml/#findComment-31238

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...