Skocz do zawartości

Dodanie możliwości usuwania i edytowania wiadomości na shoutboxie

Rekomendowane odpowiedzi

Użytkownik @ivall dodał nowy wniosek:
Dodanie możliwości usuwania i edytowania wiadomości na shoutboxie

Często można się pomylić pisząc coś na sh, a więc przychodzę z propozycją dodania możliwości usuwania i edytowania swoich wiadomości na sh. Nie widzę żadnych minusów takiego rozwiązania, a jedynie plusy takie jak:
- mniejsza ilość literówek, błędów gramatycznych, ortograficznych, błędnego użycia capslocka

OTWÓRZ WNIOSEK, ABY ZAGŁOSOWAĆ
Poniżej znajduje się dyskusja wniosku.

https://skript.pl/temat/35407-dodanie-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-usuwania-i-edytowania-wiadomo%C5%9Bci-na-shoutboxie/

8 minut temu, skript.pl napisał:

Nie widzę żadnych minusów takiego rozwiązania

@ivall głównym minusem jest fakt, że łatwo kogoś w ten sposób wrobić usuwając / edytujc swoje wiadomości i zmieniając tym samym całkowicie kontekst. Z drugiej strony na discordzie można robić dokładnie to samo i jakoś nie kojarzę, żeby było to nadużywane, więc można spróbować... 

18 minut temu, Libter napisał:

Z drugiej strony na discordzie można robić dokładnie to samo i jakoś nie kojarzę, żeby było to nadużywane, więc można spróbować... 

Jednak na Discordzie widać, że było edytowane i o której godzinie

Sprawa poruszana milion razy. Shoutbox nie posiada logów, więc po usunięciu/edycji jakikolwiek ślad znika. Łatwo można tego nadużywać do usuwania jakiś durnych wiadomości, które podlegają karze oraz ogólnego robienia z rozmówcy debila. Nawet moderatorzy nie mają tych opcji.

4 minuty temu, Ixidi napisał:

Sprawa poruszana milion razy. Shoutbox nie posiada logów, więc po usunięciu/edycji jakikolwiek ślad znika. Łatwo można tego nadużywać do usuwania jakiś durnych wiadomości, które podlegają karze oraz ogólnego robienia z rozmówcy debila. Nawet moderatorzy nie mają tych opcji.

Popieram zdanie @Ixidi. Również sama pisałam na discordzie powody, dlaczego to odpada Więc jestem na nie

8 godzin temu, bvcz napisał:

Jednak na Discordzie widać, że było edytowane i o której godzinie

Ale nie widać, że było usunięte, więc teoretycznie można dodać możliwość przynajmniej samego usuwania na shoutboxa celem wprowadzenia szybkiej korekty wiadomości :thinkfish:

5 godzin temu, Ixidi napisał:

Sprawa poruszana milion razy. Shoutbox nie posiada logów, więc po usunięciu/edycji jakikolwiek ślad znika. Łatwo można tego nadużywać do usuwania jakiś durnych wiadomości, które podlegają karze oraz ogólnego robienia z rozmówcy debila.

Sam wymyśliłem ten argument :> Ale co z argumentem, że na discordzie też można usuwać? Bo od kiedy wymyśliłem ten drugi nie jestem już taki pewny co do sprawy - może trzeba uznać że potencjalne korzyści przewyższają straty i tym samym bardziej zaufać użytkownikom?

• 11 miesięcy temu...
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...