Skocz do zawartości
  • 0

Serwer

BearBread

Pytanie

Witam,
Chcę kupić serwer, najlepiej około 20 zł, na nie mniej niż 2 miesiące. Będzie to serwer prywatny dla kilku znajomych, napewno nie więcej niż 5-6 osób online naraz. Szukałem, porównywałem oferty, lecz cały czas nie mogę się zdecydować co wybrać. Znalazłem takie pakiety:

1. Enderchest.pl - pakiet Vanilla, 18zł/2msc, silnik Tylko Vanilla, nie wiadomo jaka specyfikacja, pisze, że bez limitu ram i procka, lecz...
2. Enderchest.pl - pakiet Starter, 20zł/2msc, Paperspigot, Spigot lub Bukkit, 2GB ram(lub dopłacić 2zł do 2,5GB) i 1 rdze 3,5GHz
3. Craftserve.pl - pakiet Grass, 20zł/3msc, Bukkit, Spigot, Vanilla, 1,5GB(albo 1GB, strona nie mówi jednoznacznie) ram, no i procesor firmy krzak
4. Titanaxe - 1,80zł/tydzień, czyli 7,20/msc, 1.5GB ram, reszta informacji na stronie.

Oczywiście serwer będzie na 1.14.4, z datapackami, jak na to pozwoli maszyna.

Nie wiem, który pakiet wybrać,
Czy 1,5GB ramu obsłuży tyle osób? Jaki procesor kryje się na hostingu enderchest i craftserve? Ile ramu ma pakiet Vanilla?
Słyszałem też gdzieś, że silnik Vanilla jest niezoptymalizowana i dla lepszej wydajności lepiej wziąć silnik Spigot.

Proszę o pomoc w dobraniu pakietu, a może ktoś zna jakąś lepszą ofertę?

Z góry dziękuję za pomoc

Edytowane przez BearBread
https://skript.pl/temat/35229-serwer/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...