herhor67 916 Opublikowano 4 października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 października 2014 Siemka, jak tego użyć? new MySQL $[id] $[hostname] $[port] $[database] $[username] $[password]; # Execute update to mysql [Object].executeUpdate{[text]}; # Execute query [Object].executeQuery{[text]}; chciałem zrobiś listę śmierci, żeby ją potem odczytać na stronie (nie chcę męczyć serwa 'text from url') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herhor67 916 Opublikowano 5 października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 października 2014 wczoraj 10:04, teraz jest 19:40 więc chyba mogę odświeżyć :)Dziki ratuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiek554 18 Opublikowano 5 października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 października 2014 zaraz dziki pomoże ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 5 października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 października 2014 Hymmmm... Znasz język sql? Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herhor67 916 Opublikowano 5 października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 października 2014 Hymmmm... Znasz język sql? Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!nope, nie miałem styczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piratjsk 698 Opublikowano 5 października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 października 2014 Tak jak z każdym obiektem z ws najpierw go tworzysz:new MySQL $[id] $[hostname] $[port] $[database] $[username] $[password];Podajesz tu nazwę obiektu i dane dostępu bazy np.new MySQL $"baza" $localhost $3306 $"baza" $"admin" $"haslo1234";Następnie za pomocą utworzonego obiektu pobierasz z bazy lub wysyłasz do niej dane.// wysyłasz polecenie do bazy danych np. żeby stworzyć tabelę lub umieścić w niej lub usunąć z niej dane:"baza".MySQL.executeUpdate{[text]};// pobierasz dane z bazy:set {lista:: *} to "baza".MySQL.executeQuery{[text]};set {zmienna} to "baza".MySQL.executeQuery{[text]};// tutaj nie jestem pewien do czego należy zapisywać wynik bo nie korzystałem jeszcze z tej funkcji wsW obydwu przypadkach zamiast [text] musisz wpisać zapytania/polecenia w języku sql.Na tej stronie jest on opisany w przyjazny sposób z przykładami (po angielsku): Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! xFreku i Norbi 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 5 października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 października 2014 Ja też tego nie testowałem xd executeUpdate - Wykonuje aktualizacje bazy, nic nie zwracaexecuteQuery - Zwraca obiekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
herhor67 916
Siemka, jak tego użyć?
new MySQL $[id] $[hostname] $[port] $[database] $[username] $[password];
# Execute update to mysql
[Object].executeUpdate{[text]};
# Execute query
[Object].executeQuery{[text]};
chciałem zrobiś listę śmierci, żeby ją potem odczytać na stronie (nie chcę męczyć serwa 'text from url')
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi