Skocz do zawartości
  • 0

Authme generowanie kodu przy rejestracji

Pytanie

Mój pomysł na skrypt chciałbym wzmocnić bezpieczeństwo swojego serwera, konkretnie chodzi mi o autoryzację chciałbym dodać ,,kod telefoniczny" który występuje w bankach, przykładowo dzwonimy chcemy zadzwonić i poprosić o reset hasła to miła pani pyta się o ten właśnie kod :) w plikach konfiguracyjnych Authme możemy ustalić komendy wykonywane po udanej czynności np OnRegister i tutaj zaczyna się praca skryptu wywołana komenda to ,,authmeregisterasd1231asd2" i następujące działanie generowanie losowego 8 znakowego kodu składającego się z 8 znaków[Małe oraz duże litery i cyfry] kod ma zostać wysłany do gracza i zapisany w pliku [plugins/authme/kody.txt] w formacie Nick > kod to XYZ //Będę naprawdę wdzięczny za ten skrypt sam próbowałem coś skleić, ale mnie to przerosło dlatego zwracam się do bardziej doświadczonych osób

https://skript.pl/temat/32182-authme-generowanie-kodu-przy-rejestracji/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
1 godzinę temu, TachiMC napisał:

A co jeśli na serwerze będzie 50+ graczy i skrypt w jednym momencie będzie ich loopował? To oznacza cominutowy lag.
Plus jakim prawem to ma działać?

on script load:
    loop all players:
        if {l1.%loop-player%} is set:
            if {l2.%loop-player%} is set:
                if {l3.%loop-player%} is set:
                    if {l4.%loop-player%} is set:
                        if {l5.%loop-player%} is set:
                            if {l6.%loop-player%} is set:
                                if {l7.%loop-player%} is set:
                                    if {l8.%loop-player%} is set:

Załóżmy że nikogo nie ma na serwerze i skrypt się załaduje. Wtedy żaden z poniższych warunków nie zostanie spełniony, a w konsekwencji nie zostaną podjęte dalsze działania skryptu.

https://skript.pl/temat/32182-authme-generowanie-kodu-przy-rejestracji/#findComment-210021

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...