KsawoX 12 Opublikowano 28 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2019 (edytowane) Vylence nadał mi ostrzeżenie za odświeżenie tematu postem. Rozumiem jakbym odświeżał codziennie tak temat, ale tak nie jest. Odświeżam przyciskiem a jak jest temat już za długo bez odpowiedzi to dodaje post, żeby widoczne było to że temat jest aktualny ponieważ głupio to wygląda np. 5 lutego ostatni post i brak dalszych odpowiedzi. Ja wszystko rozumiem, no ale może trochę pomyśleć za nim coś się zrobi bo nawet jak wejdzie ktoś z poza forum to nie zrozumie tego czy temat jest aktualny czy nie bo nie będzie widział podbicia. TAK JAK PISAŁEM WYŻEJ. Co innego jakbym odświeżał postami nagminnie, a nie raz na około 2-3 tygodnie... Forum chce zyskiwać użytkowników a w ten sposób raczej ich nie zyska. Edytowane 28 lutego 2019 przez KsawoX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam36 1 Opublikowano 28 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2019 Obstawiam że będzie to co było kiedyś, leciały warny za większość postów. WiktorMasteR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vylence Opublikowano 28 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2019 Cześć! Wg regulaminu, a dokładniej §2.2.3, zabronione jest odświeżanie tematu w każdej innej formie aniżeli guzikiem. Jako próbny moderator, czyli osoba która formalnie ma uczyć się bycia moderatorem, czy też jako moderator, w/e - naszym zadaniem jest egzekwować zasady obowiązujące na forum. Przymknąłbym oko już nawet wtedy, gdyby Twoje posty niosły za sobą jakąś treść i wartość. Twoje jednak to zwykłe nabijanie postów, i robienie sztucznej aktywności. 1 godzinę temu, KsawoX napisał: a nie raz na około 2-3 tygodnie... Nie. Wygląda to w taki sposób normalny post - 28 stycznia podbicie postem - 3 lutego normalny post - 3 lutego podbicie postem - 4 lutego podbicie postem "dzięki, temat aktualny" - 6 lutego podbicie postem - 14 lutego i wisienka na torcie, po tym jak Ci usunąłem posty mimo wszystko napisałeś kolejny 27 lutego, "dzięki. Temat aktualny" 1 godzinę temu, KsawoX napisał: Ja wszystko rozumiem, no ale może trochę pomyśleć za nim coś się zrobi bo nawet jak wejdzie ktoś z poza forum to nie zrozumie tego czy temat jest aktualny czy nie bo nie będzie widział podbicia. Podbicie podbija temat na górę działu, i z tego co się orientuję majstruje przy datach. 1 godzinę temu, KsawoX napisał: Forum chce zyskiwać użytkowników a w ten sposób raczej ich nie zyska. Spodziewałem się takiej argumentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsawoX 12 Opublikowano 28 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2019 Podaj te posty podaj :) "podbicie postem" dzięki, temat aktualny 6 lutego. Co mialem nie odpisywać? Owszem - wisienka na torcie: Dzięki, temat aktualny. Spoko kurde ale typie po twoim jakże mądrym usunięciu postów temat wyglądał na nie aktualny bo ostatni post był 8 lutego geniuszu dlatego napisałem 27 lutego następny GRATULACJE Z resztą ja się nie będę tłumaczył bo jak widać dostałeś PRÓBNEGO moderatora i już widać że będziesz zniechęcał użytkowników do korzystania z niego - miało już forum problem z utrzymaniem się (jak były reklamy). Widać że przesadzasz i dalej chcesz zrobić to samo. Tak jak napisał @Adam36 zacznie się tak z tego co widzę. Wnioskuję o wyrzucenie Vylence z stanowiska próbnego moderatora, bo nie pomaga - a szkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Of3k 278 Opublikowano 28 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2019 (edytowane) 45 minut temu, KsawoX napisał: Podaj te posty podaj "podbicie postem" dzięki, temat aktualny 6 lutego. Swoje posty możesz uzyskać w każdym możliwym momencie po kontakcie z odpowiednią osobą pełniącą funkcje moderatorskie na forum - masz do tego prawo, ale zachowaj je w obszarze PM. 45 minut temu, KsawoX napisał: Spoko kurde ale typie po twoim jakże mądrym usunięciu postów temat wyglądał na nie aktualny bo ostatni post był 8 lutego geniuszu dlatego napisałem 27 lutego następny GRATULACJE Zejdź z "jakże moralnego" tonu i nie próbuj, jakkolwiek wyprowadzić obraźliwe słowa w kierunku moderatora, bo forum nie służy do wyzywania się. 45 minut temu, KsawoX napisał: Z resztą ja się nie będę tłumaczył bo jak widać dostałeś PRÓBNEGO moderatora i już widać że będziesz zniechęcał użytkowników do korzystania z niego - miało już forum problem z utrzymaniem się (jak były reklamy). Widać że przesadzasz i dalej chcesz zrobić to samo. Nie powołuj się na dawne problemy forum, bo w tym kontekście nie mają znaczenia. A co do twojej "poprawnej" zdarzeniowej opinii, oskarżony miał już tutaj moderatora, czy też administratora (nie pamiętam dokładnie), tak czy inaczej pełnił już owe stanowisko. Także próba zrzucenia na niego winę, za brak aktywnych osób na forum jest trochę nie na miejscu. Gdyby domenę skript.pl nie odwiedzała nisza wiekowa (mam tu na myśli przykład twojej osoby), forum zyskało by na odwiedzających, ale niestety. Temat jest jaki jest, więc nie ma co oczekiwać. Jedynie można karać złych panów, czepiających się moderacji, że wykonuje swoje zadanie . 45 minut temu, KsawoX napisał: Wnioskuję o wyrzucenie Vylence z stanowiska próbnego moderatora, bo nie pomaga - a szkodzi. Swoją drogą, co wami kieruje? Moderator zły, bo nadał ostrzeżenie, a użytkownik przechodzi między oczernianiem złego osobnika, prośbą o zbanowanie, a doszukiwaniem się złej strony forum (...). W regulaminie jasno widnieje iż `odświeżanie tematu w inny sposób niż przy użyciu przycisku "podbij ten temat"` jest zabronione, czy jestem ślepy i dopisałem ten podpunkt? A no tak, soczewki (...). $2.2.3 "Zabronione jest; odświeżanie tematu w inny sposób niż przy użyciu przycisku "podbij ten temat"", a nie! Jednak jest (...). Więc w czym tkwi problem? Na przyszłość zrób sobie jeden post typu "Osobo odwiedzająca, jeżeli jesteś zainteresowana, to temat nadal jest aktywny. Jeżeli zmienię jego status poinformuję o tym w poście poniżej. Data notatki: XXX XXX XXX" i edytuj tą datę co jakiś czas, bo z tego co widzę notorycznie dodawałeś posty z odświeżeniem tematu twierdząc iż sam temat tego potrzebuje - jeżeli nie miałeś chętnych od dłuższego czasu, to może się wyczerpał? Pomyślałeś o tym? Edytowane 28 lutego 2019 przez Vylence yooniks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsawoX 12 Opublikowano 28 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2019 (edytowane) @_Of3k ale on adwokata nie potrzebuję tak myślę. I wypraszam sobie coś w stylu Gdyby domenę skript.pl nie odwiedzała nisza wiekowa (mam tu na myśli przykład twojej osoby), forum zyskało by na odwiedzających, ale niestety. To jest dopiero nie na miejscu i potwierdzające twój brak jakichkolwiek argumentów żeby się wypowiedzieć. Jesteś w błędzie jeśli uważasz że nie mają znaczenia bo niestety ale mają. Ja tutaj się nie upieram o ostrzeżenie tylko o to idiotyczne myślenie. Co do obraźliwych słów? Coś napisałem nie tak? Tak propo tego, właśnie zajmijcie się tym a nie takimi pierdołami i uprzykrzania korzystania z forum. Nie wiem chciał sobie wypróbować przycisk ostrzeżenie czy co? Na to wygląda Co do odświeżania - notorycznie. Proszę o udostępnienie postów do których się odwołam. Bo jak widzę 2 wiadomości wyżej jak odpisywałem komuś to również zostało uznane za podbijanie postem. Mam nie odpisywać? Oj żałosne. Z mojej strony to chyba na tyle, no chyba że jeszcze jakiś obrońca Vylence chce się wypowiedzieć. Czekam na rozpatrzenie, ale moim zdaniem wszystko ma swoje granice i nie powinno być brane dosłownie. Aha jeszcze dodam bo teraz zauważyłem. Wiesz co jest szczytem @_Of3k? Właśnie to że ostatni post w moim temacie w tej chwili jest z 5 lutego, bo ktoś usunął ten post co pisałem. No nie działanie na szkodę forum/użytkownika? - Chyba regulamin też to zawiera. Edytowane 28 lutego 2019 przez KsawoX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1 602 Opublikowano 28 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2019 No no no, całkiem dużo postów jak na 1 punkt ostrzeżeń... że też chce się wam tyle pisać Łącznie ukryte zostało 5 postów w stylu "Aktualne", "Temat aktualny, zapraszam.", itd. i zgadzam się z decyzją moderatora - mamy odświeżanie i nie trzeba śmiecić na forum. A jak chcesz poinformować użytkowników o ciągłej aktualności to dodaj nagłówek "Ostatnia aktualizacja: 28.02.2019" w pierwszym poście i go edytuj albo taki tag w tytule tematu. _Of3k 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi