Skocz do zawartości
  • 0

Limitowany czas gry

Zeref
 Udostępnij

Pytanie

Witam,
Czy znalazła by się osoba chętna napisać dla mnie skrypt? Skrypt w waszych oczach będzie zapewne prosty do wykonania, jednak ja jeszcze nie jestem w 100% pewien jak go powinienem wykonać dlatego proszę o to was. Potrzebuje skrypt/plugin na 1.12.2 który każdego dnia liczył czas gry każdego z graczy osobno. Chciałbym na naszym małym, prywatnym serwerze ograniczyć tych ludzi co siedzą całymi nocami grając. Taki skrypt naliczałby czas bycia online każdego z graczy i po np. 2 godzinach taki gracz dostałby tymczasowego bana. Następnego dnia ban zostawałby zdjęty, a jego dostępny czas gry od nowa zresetowany do 2 godzin. Dzięki temu każdy z graczy nie byłby w stanie grać więcej niż te 2 godziny dziennie. Chciałbym też dodać coś co pokazywałoby ile czasu już gramy i ile minut nam zostało do końca. Taki licznik mógłby się pojawić jako actionbar nad paskiem HP i saturacji lub w formie scoreboard po prawej stronie ekranu. Podałem wcześniej 2 godziny jako przykład jednak fajnie byłoby gdyby na górze skryptu były linijki gdzie ja jako właściciel serwera mógłbym szybko edytować proporcje bez tykania samego kodu.

Niby mógłbym zrobić taki system na command blocks bez większego powodu ale ktoś mi powiedział że niby te bloki są niestabilne. Moim zdaniem nie jest to prawda gdyż moje prace zawsze były wyjątkowo stabilne (patrząc po projekcjach innych) ale chce tej osobie zaufać i przekonać się czy taki skrypt faktycznie będzie szybszy i mniej obciążający serwer.

Fajnie by było aby otwierając kod skryptu na samej górze można było zmienić łatwo 2 zmienne. Mogłoby to wyglądać np.

Time: 2h

Ban Message: "Twój czas na dzisiaj dobiegł końca. O północy blokada zostanie zdjęta a dostępny czas zostanie zresetowany znowu do 2h."

Edytowane przez DeltaT
Nieaktywny

Złączono posty

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
options:
	time: 120//w minutach

every 1 minute:
	if hour == 0:
		loop {time::*}:
			set {time::%loop-value%} to 0
			if loop-value is banned:
				unban loop-value
	add 1 to {time::%player%}
	if {time::%player%} >= {@time}:
		ban player due to {@message}

• 0
Godzinę temu, KrejzolekPRO napisał:

options:
	time: 120//w minutach

every 1 minute:
	if hour == 0:
		loop {time::*}:
			set {time::%loop-value%} to 0
			if loop-value is banned:
				unban loop-value
	add 1 to {time::%player%}
	if {time::%player%} >= {@time}:
		ban player due to {@message}

Zaraz sprawdzę czy działa tylko wgram backup serwera. W każdym razie już dzięki za pomoc bo strzelam iż to zadziała, kod wygląda na krótki bez zbędnych dupereli. Jednak jak w pierwotnej wiadomości wspomniałem fajnie byłoby jeszcze pokazywać Pozostały czas w minutach graczowi w formie actionbar, bossbar lub scoreboard po prawej stronie. Takie coś zdecydowanie by ułatwiło podjęcie decyzji czy to co chcesz zrobić nie zabierze za wiele czasu. Jeżeli nie chce ci się już znowu tego dopisywać lub uważasz że już teraz się czepiam szczegółów to ok - i tak już zrobiłeś wiele bo jako jedyny spróbowałeś.

PS: Mogę też w każdej chwili do samego skripta pobrać jeszcze addony, tylko wtedy w wiadomości z kodem przydałaby się notka że kod wymaga specjalnego dodatku do pluginu skript aby mógł zadziałać.

Edytowane przez Zeref