Norbi 1337 Opublikowano 10 września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 września 2014 command /broadcast [<text>]: aliases: bc, wiadomosc, ogloszenie trigger: if arg 1 is not set: send "Uzycie: /broadcast <tekst>" else: broadcast "%arg 1%Jest to przyklad. Jak zrobic, ze jak wpisze "/bc" to pojawi sie "Uzycie: /bc <tekst>" Jak wpisze "/wiadomosc" to pojawi sie "Uzycie: /wiadomosc <tekst>" Czyli, taki jaki alias wpiszemy taki sie pojawia w "Uzycie: /<KOMENDA> <tekst>" [infosopher]Mam nadzzieje ze zrozumieliscie moje pytanie[/infosopher] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tropereks 780 Opublikowano 10 września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 września 2014 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Ten temat został przeniesiony z "Skrypty → Problemy" do "Skript → Pytania i problemy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tropereks 780 Opublikowano 10 września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 września 2014 command /broadcast [<text>]: aliases: bc, wiadomosc, ogloszenie trigger: if arg 1 is not set: send "Uzycie: /%command% <tekst>" else: broadcast "%arg 1% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1337 Opublikowano 10 września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2014 Nie działa. Wywala błąd, że '%command%' może być tylko używane w evencie 'on command:' EDIT: [infosopher]800 post![/infosopher] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krfcm 3 Opublikowano 10 września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 września 2014 przed triggerem dajusage:/broadcast textpojawi się corrext usage możesz to spolszczyć w .jar skriptpo usage: nie dodawaj taba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1337 Opublikowano 10 września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2014 przed triggerem daj usage:/broadcast text pojawi się corrext usage możesz to spolszczyć w .jar skript po usage: nie dodawaj tabaŹle mnie zrozumiałeś :( Chodzi o to, że jak wpiszemy /ogloszenie to pojawia sie "Uzycie: /ogloszenie <tekst>" jak wpisze /bc to pojawia sie "Uzycie: /bc <tekst>" Czyli, że taką jaką wpiszemy komendę, taką w wiadomosci pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KoSaDG 29 Opublikowano 11 września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 września 2014 To zrób to w evencie on command Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1337 Opublikowano 11 września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 września 2014 i mam tak przepisać całe +1200 linijek? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ezx 145 Opublikowano 11 września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) on command "broadcast" or "bc" or "wiadomosc" or "ogloszenie": cancel event set {_x} to "%arguments%" if {_x} is "<none>": send "Uzycie: /%command% <tekst>" else: broadcast "%{_x}%"Tylko taką możliwość widzę Edytowane 11 września 2014 przez Nekuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1337 Opublikowano 11 września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 września 2014 i Mam przepisać całe +1200 linijek? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tropereks 780 Opublikowano 11 września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 września 2014 Czemu nie zrobisz po prostu osobnych komend? Wyjdzie latwiej i lepiej jeżeli tak chcesz zrobić ._. Jak znajdę jakies rozwiązanie to dam edit, bo mam pomysł jak to zrobić :) ~ tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1337 Opublikowano 11 września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 września 2014 No to jak się nie da, to tak nie zrobię. Jesli jest rozwiazanie to pisac tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbi 1337 Opublikowano 27 października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 października 2014 ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Norbi 1337
Jak zrobic, ze jak wpisze "/bc" to pojawi sie "Uzycie: /bc <tekst>"
Jak wpisze "/wiadomosc" to pojawi sie "Uzycie: /wiadomosc <tekst>"
Czyli, taki jaki alias wpiszemy taki sie pojawia w "Uzycie: /<KOMENDA> <tekst>"
[infosopher]Mam nadzzieje ze zrozumieliscie moje pytanie[/infosopher]
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi