NorteX 16 Opublikowano 5 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2018 Używam systemu plików YAML (.yml) z dodatku SkQuery. Wszystko śmiga lepiej niż wszystko inne co robię w skripcie, aż się dziwie Dobra, do rzeczy: Gdy w skripcie dodam kolor (np. &4), mimo że w Minecraftcie ten kolor JEST, to w pliku nie wygląda to już tak pięknie... W pliku zamiast "&" (albo "§") jest takie coś: \xa7 Wygląda to wtedy tak: perm: "\xa7cBrak permisji" a ma wyglądać tak: perm: "&cBrak permisji" Niektóre skripty mają konfigurację z .yml'em z kolorami, co jest nie tak z moim? PS. Wiem że spamię tymi problemami, ale piszę duży skript xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaku49 691 Opublikowano 5 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2018 Może zmień kodowanie tego yaml'a na utf8 nie wiem czy to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NorteX 16 Opublikowano 8 lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2018 W dniu 5.07.2018 o 20:56, jaku49 napisał: Może zmień kodowanie tego yaml'a na utf8 nie wiem czy to pomoże. (Sory za taki zapłon, nie odpaliłem powiadomienia xD) Ale jak to zrobic? (Jak ustawic utf8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaku49 691 Opublikowano 8 lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
NorteX 16
Używam systemu plików YAML (.yml) z dodatku SkQuery.
Wszystko śmiga lepiej niż wszystko inne co robię w skripcie, aż się dziwie

Dobra, do rzeczy:
Gdy w skripcie dodam kolor (np. &4), mimo że w Minecraftcie ten kolor JEST, to w pliku nie wygląda to już tak pięknie...
W pliku zamiast "&" (albo "§") jest takie coś: \xa7
Wygląda to wtedy tak:
perm: "\xa7cBrak permisji"
a ma wyglądać tak:
perm: "&cBrak permisji"
Niektóre skripty mają konfigurację z .yml'em z kolorami, co jest nie tak z moim?
PS. Wiem że spamię tymi problemami, ale piszę duży skript xD
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi