Nieaktywny Opublikowano 29 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2018 Za kazdym razem jak wywoluje tą komendę, zamiast wiadomości wyskakuje mi znak "e". W Main.java mam wszystko OK (sprawdzane na innych komendach). Proszę o pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JanekMaSkrypta_ 117 Opublikowano 29 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2018 Podaj bledy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 29 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2018 Nie ma zadnych bledow, w tym problem. Tylko jak wywoluje cmd /wz to zamiast tekstu wyskakuje litera e, a w konsoli mam takie cos: [18:58:13 INFO]: YTSkaGamerPL issued server command: /wz YTSkaGamerPL [18:58:13 INFO]: Arg:1-* = YTSkaGamerPL [18:58:13 INFO]: Arg:1 = YTSkaGamerPL W dniu 29.06.2018 o 19:34, JanekMaSkrypta_ napisał: Podaj bledy. Juz masz Połączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JanekMaSkrypta_ 117 Opublikowano 30 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2018 if(args.length == 0){ sender.sendMessage("§b>§r §cUzycie: /wz <nick>"); } if(args.length == 1){ String a = args[0]; if(Bukkit.getPlayer(a) != null){ Bukkit.getServer().dispatchCommand(Bukkit.getConsoleSender(), "tppos " + args[0] + "1 100 1"); Bukkit.broadcastMessage("§b>§r §6" + args[0] + " §c, jestes sprawdzany przez: §6 " + sender.getName() + "§c! Wejdz na Discorda (https://discord.gg/ZzagjM9) i wykonuj polecenia Administratora!"); Bukkit.broadcastMessage("§b>§r §cJezeli sie wylogujesz, nie bedziesz wspolpracowac lub masz cheaty - to dostaniesz bana na 30 dni. Jezeli sie przyznasz dostaniesz bana na 7 dni."); } } Po co dwa razy? skoro mozna jeden raz sprawdzic. Bukkit.getServer().dispatchCommand(Bukkit.getConsoleSender(), "tppos " + args[0] + "1 100 1"); Moze lepiej jak bys dodal sobie zmienna odpowiadajaca za wezwanego gracza i czemu nie wykorzystujesz zmiennej odpowiadajacej za wykonujacego komende ?. String a = args[0]; if(Bukkit.getPlayer(a) != null){ Tutaj moze usun tego string'a i po prostu daj: if(Bukkit.getPlayer(args[0]) != null){ Pozmieniaj wszystko i powiedz czy bedzie dzialac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 532 Opublikowano 30 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2018 @JanekMaSkrypta_ w porządku, ale nie pokazuj metody z paragrafami :-:. Lepiej ChatColor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 30 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2018 7 godzin temu, JanekMaSkrypta_ napisał: if(args.length == 0){ sender.sendMessage("§b>§r §cUzycie: /wz <nick>"); } if(args.length == 1){ String a = args[0]; if(Bukkit.getPlayer(a) != null){ Bukkit.getServer().dispatchCommand(Bukkit.getConsoleSender(), "tppos " + args[0] + "1 100 1"); Bukkit.broadcastMessage("§b>§r §6" + args[0] + " §c, jestes sprawdzany przez: §6 " + sender.getName() + "§c! Wejdz na Discorda (https://discord.gg/ZzagjM9) i wykonuj polecenia Administratora!"); Bukkit.broadcastMessage("§b>§r §cJezeli sie wylogujesz, nie bedziesz wspolpracowac lub masz cheaty - to dostaniesz bana na 30 dni. Jezeli sie przyznasz dostaniesz bana na 7 dni."); } } Po co dwa razy? skoro mozna jeden raz sprawdzic. Bukkit.getServer().dispatchCommand(Bukkit.getConsoleSender(), "tppos " + args[0] + "1 100 1"); Moze lepiej jak bys dodal sobie zmienna odpowiadajaca za wezwanego gracza i czemu nie wykorzystujesz zmiennej odpowiadajacej za wykonujacego komende ?. String a = args[0]; if(Bukkit.getPlayer(a) != null){ Tutaj moze usun tego string'a i po prostu daj: if(Bukkit.getPlayer(args[0]) != null){ Pozmieniaj wszystko i powiedz czy bedzie dzialac. no nie, jedyne co tutaj napisales to to zeby usunal zmienna 'a' i wykorzystal zmienna 'p' - no rozumiem, piszesz pluginy miesiac i chcesz sie popisac wiedzą, ale jak nie wiesz co jest zle to nie szukaj na sile popisu 14 godzin temu, YTSkaGamerPL napisał: Za kazdym razem jak wywoluje tą komendę, zamiast wiadomości wyskakuje mi znak "e". W Main.java mam wszystko OK (sprawdzane na innych komendach). Proszę o pomoc... wykonujesz tą komende z konsoli, czy z poziomu gracza? (opcjonalnie pokaz plik plugin.yml) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 30 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2018 Z poziomu gracza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JanekMaSkrypta_ 117 Opublikowano 30 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2018 7 godzin temu, yooniks napisał: no nie, jedyne co tutaj napisales to to zeby usunal zmienna 'a' i wykorzystal zmienna 'p' - no rozumiem, piszesz pluginy miesiac i chcesz sie popisac wiedzą, ale jak nie wiesz co jest zle to nie szukaj na sile popisu wykonujesz tą komende z konsoli, czy z poziomu gracza? (opcjonalnie pokaz plik plugin.yml) Miesiac? napewno miesiac bym sie uczyl i robil toolsy duze .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 30 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2018 (edytowane) W dniu 30.06.2018 o 17:55, JanekMaSkrypta_ napisał: Miesiac? napewno miesiac bym sie uczyl i robil toolsy duze .... wiesz, na kanale masz 3 miesiace temu poradniki robione a w projektach 'core' itd. a na forum miesiac po tym filmiku pisales o hashmapach i jak je ogarniac lub inne podobne rzeczy, wiec tak, i nie, nie robilbys duzych toolsow tylko przerabbial kguildsy, albo mial toolsy ktore dzialaja standardowo na gownianej konfiguracji i kod wygladalby jak sraka = D W dniu 30.06.2018 o 17:31, YTSkaGamerPL napisał: Z poziomu gracza no na razie nie pomoge bo nie widze kodu Edytowane 15 lipca 2020 przez Wojciu Połączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 30 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2018 Dziękuje wam za wszelką pomoc, technik zaprzyjaźnionego mi serwera pomógł mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Vylence Opublikowano 30 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2018 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Nieaktywny
Za kazdym razem jak wywoluje tą komendę, zamiast wiadomości wyskakuje mi znak "e". W Main.java mam wszystko OK (sprawdzane na innych komendach). Proszę o pomoc...
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi