Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt na mieszanie kolorów nicku.

Damianekk
 Udostępnij

Pytanie

Potrzebuję krótki skrypt na krótką komende.

Mianowicie robię na serwerze Item-Shop i potrzebuję komendę dzięki której będzie można ustawić sobie nick używając wcześniej kupionych kolorów (Chodzi o mieszanie tych kolorów).

Skrypt na item-shop który zrobiłem: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Nie potrzebuję odpowiedzi typu: Nie lepiej zrobić tak.. lub mało optymalny ten skrypt... Chodzi mi tylko o komendę do zmiany nicku :)

Edytowane przez Damianekk

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

2 minuty temu, CresixU napisał:

Komenda na zmiane nicku 

execute console command "nick %player% &c%player%"

Do tego trzeba essentials

Takie coś to umiem zrobić.
Chodziło o to że jak gracz kupi kolor nicku to za pomocą komendy może ten nick zmienić (kolory). dodatkowo jeżeli kupi możliwość mieszania kolorów to może mieszać wcześniej kupione kolory w swoim nicku

• 0
2 godziny temu, Mroczekk napisał:

Musisz to w variables zrobić,

np,

if {niebieskikolor.%player%} is true
	execute console command "/nick %player% &3%player%"
else:
	send "&aNie masz kupionego tego koloru!" to player

I dalej robisz GUI 

Chodzi mi o komendę typu "/nazwa" dzięki której gracz będzie mógł pokolorować swój nick za pomocą kupionych wcześniej kolorów.
Przykładowo gracz ma kupiony kolor Jasno Zielony (&a} i granatowy (&1) i mając nick np. SkriptPL

wpisując komende /nazwa &aSkript&1PL koloruje jego nick

dodatkowo komenda nie bedzie dzialac jezeli gracz majac nick np. SkriptPL wpisze komende /nazwa &aSkript&1POLSKA wyskoczy blad: Twoj nick to SkriptPL!

i gdy gracz majac kupione dalej tylko kolory Jasny Zielony (&a) i granatowy (&1) majac nick np. SkriptPL wpisz komende /nazwa &aSk&1ript&dPL wyskoczy informacja ze gracz nie ma kupionego koloru ktory chce uzyc!

WAZNE! Nie chodzi mi o GUI. gdybym chcial proste gui to bym je napisał i nie zaśmiecał tego forum zbędnym temat. (W sensie bym nie chcial czegos co umiem zrobic samemu). :)

• 0

8 godzin temu, damixedixed napisał:

Chodzi mi o komendę typu "/nazwa" dzięki której gracz będzie mógł pokolorować swój nick za pomocą kupionych wcześniej kolorów.
Przykładowo gracz ma kupiony kolor Jasno Zielony (&a} i granatowy (&1) i mając nick np. SkriptPL

wpisując komende /nazwa &aSkript&1PL koloruje jego nick

dodatkowo komenda nie bedzie dzialac jezeli gracz majac nick np. SkriptPL wpisze komende /nazwa &aSkript&1POLSKA wyskoczy blad: Twoj nick to SkriptPL!

i gdy gracz majac kupione dalej tylko kolory Jasny Zielony (&a) i granatowy (&1) majac nick np. SkriptPL wpisz komende /nazwa &aSk&1ript&dPL wyskoczy informacja ze gracz nie ma kupionego koloru ktory chce uzyc!

WAZNE! Nie chodzi mi o GUI. gdybym chcial proste gui to bym je napisał i nie zaśmiecał tego forum zbędnym temat. (W sensie bym nie chcial czegos co umiem zrobic samemu). :)

Napisałem co masz zrobić, poco kopiujesz z innych serwerów?

Edytowane przez Mroczekk

• 0
2 godziny temu, LuckyPotato napisał:

Czyżbyś inspirował się gc2?

Tak inspiruję się GC2

Godzinę temu, Mroczekk napisał:

Napisałem co masz zrobić, poco kopiujesz z innych serwerów?

Napisałeś mi jak zrobić GUI z możliwością zmiany na jeden kolor nicku a nie mieszanie tych kolorów.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...